Home Crna kronika DETALJI ZLOČINA U KONJICU Bivšem pripadniku odreda El Mudžahid ovo je treće...

DETALJI ZLOČINA U KONJICU Bivšem pripadniku odreda El Mudžahid ovo je treće ubojstvo

SHARE

”Ubojica je odmah s vrata iz automatske puške počeo pucati u 39-ogodišnjaka nakon čega ga je izbo”, doznaje Bljesak.info od izvora bliskih istrazi ubojstva koje se u ponedjeljak ujutro dogodilo u mjestu Podorašac kod Konjica.

Kako je policija potvrdila, osumnjični za ubojstvo u Konjicu je Eldin Gačić ranije osuđivan zbog ubojstva suborca iz odreda El Mudžahid te nakon ubojstva majke.

On je jutros ubio Sauda Sultanića vatrenim oružjem, a potom ga izbo, najvjerovatnije, nožem ili šrafcigerom, piše Avaz.

Policija vrši pretrese na više lokacija te se ispituju svi oni koji bi mogli dati više informacija o počinitelju. Policija je pretresla i kuću u kojoj je Gačić živio.

Doznaje se da se u selo doselio prije pola godine nakon što je kuću kupio od Srba koji su napustili selo Brđani.

Doznaje se i da je ubojstvo zabilježeno kamerama prodavaonice u kojoj je počinjeno, a u potragu za ubojicom, koji je kako policija naglašava opasan i naoružan, uključili su se i specijalci.

Gačić nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića zbog čega je osuđen na osam godina zatvora.

No, nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je u kolovozu 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u KPZ Bihać, a bio je i ispitivan zbog zločina jedinice kojoj se, kao 18-ogodišnjak priključio u ratu, piše Bljesak.info