Home Društvo Iz Lidla u Njemačkoj objasnili zašto su uklonili s Facebooka objavu koja...

Iz Lidla u Njemačkoj objasnili zašto su uklonili s Facebooka objavu koja je izazvala “kontroverzne rasprave”

SHARE

Lidlov timov u Neckarsulmu u njemačkoj Saveznoj državi Baden-Württemberg je u nedjelju navečer sa svog Facebook profila izbrisao reklamnu objavu koja je izazvala kontroverznu raspravu među korisnicima te društvene mreže.

Trgovački lanac je na Facebooku reklamirao Donut krafne (američki naziv za krafne s rupom u sredini.) Postavili su fotografiju krafni na svoju Facebook stranicu uz natpis “Loch ist Loch” (Rupa je rupa), pišu njemački mediji.

Nije trebalo puno vremena da neki korisnici počnu pisati negativne komentare smatrajući kako je reklamna objava pomalo vulgarna. Kako pišu njemački mediji, ispod objave je došlo do kontroverznih rasprava.

Lidlov tim je odlučio maknuti objavu i ispričati se.

” Željeli smo samo zabaviti ljude, ali zabava prestaje kad se čovjek osjeti povrijeđen. Nažalost to se dogodilo, ispričavamo se, u budućnosti ćemo pronađi bolje reklamne poruke”, napisali su.

Prema riječima glasnogovornice, Njemačka agencija za oglašavanje primila je nekoliko pritužbi na spornu objavu. Najavili su žalbeni postupak i zatražit će od Lidla da im ustupe sporne komentare, rekla je glasnogovornica Njemačke agencije za oglašavanje.

Fenix-magazin/MD