Home Politika Nova predsjednica Bandićeve mladeži je bivša “misica”

Nova predsjednica Bandićeve mladeži je bivša “misica”

SHARE
Politički uspon bivše misice te stomatologinje sa specijalizacijom iz ortodoncije i zastupnice u zagrebačkoj gradskoj skupštini, Natalije Price Oreški (30), nastavlja se munjevitom brzinom.

Nataliju su u subotu jednoglasno izabrali za novu predsjednicu Mladi 365 Stranke rada i solidarnosti. U svibnju 2018. godine ušla je u gradsku skupštinu umjesto Ane Rucner, a u fokusu su joj bili mladi.

Na pitanje kako usklađuje brojne obaveze, budući da je na specijalizaciji iz ortodoncije i paralelno na doktorskom studiju na Stomatološkom fakultetu, a uz to je i politički aktivna, odgovara da je dobro organizirana.

Imam dosta obaveza, no dobro sam organizirana i sve stignem i uživam u tome. Svaki dan radim s pacijentima. Poslije posla imam sjednice u tri odbora te redovne sjednice Gradske skupštine. Predsjednica sam i upravnog vijeća Centra za mlade Ribnjak. Ostatak slobodnog vremena provodim na stranačkim aktivnostima, što uključuje i rad vikendom, rekla je za 24sata.hr Natalija Prica Oreški.

Bivša misica uz dobru organizaciju uspijeva riješiti sve obveze

Dodala je da je aktivna u stranci Rada i solidarnosti 365 od osnutka.

Mislim da su rad i trud koji sam uložila u gradskoj organizaciji Foruma mladih došli do izražaja, pa sam time postala predsjednica Mladih 365 na državnoj razini. Očekuje me puno posla jer nam dolazi puno mladih te po novim gradovima i županijama, dodala je Natalija.

Na upit kakvi su joj planovi i vidi li se jednog dana i u Saboru odgovorila je da skuplja političko iskustvo i svakog dana nauči nešto novo ta da će vidjeti što će biti u budućnosti.

Sada sam najviše usredotočena na specijalizaciju i doktorski studij kao i rad s mladima naše stranke, rekla je.

Čim je dobila priliku biti zastupnicom u gradskoj skupštini, rekla je da joj je glavni cilj poticanje mladih na aktivniji angažman u politici. Lani je najavila da se želi pozabaviti problemima stambenog pitanja mladih koji se muče da dođu do svog doma te da im želi pomoći. Ona i suprug Ivan nisu imali tih problema jer žive u stanu kojeg je suprug dobio od roditelja.

Suprug joj je velika potpora. I on je završio medicinu te je na specijalizaciji iz otorinolaringologije.

Osim gradonačelnika, zahvaljujući tituli misice, upoznala je prvu suprugu američkog predsjednika Ivanu Trump tijekom njezina posjeta Zagrebu, gdje je predstavila svoju knjigu “Raising Trump”, te njihova sina Erica.

Natalija Prica Oreški ističe da joj ne smetaju stare fotografije, ali da ih nije potrebno isticati

Ne smetaju me moje fotografije iz doba kada sam bila Miss. Nakon što sam predala krunu 2012. kontinuirano sam radila na sebi, završila sam fakultet, poslijediplomski studij ekonomije te se politički aktivirala. Smatram kako nije potrebno stavljati naglasak na titulu Miss jer to nije bitan element u mojoj političkoj i poslovnoj karijeri, zaključila je.