Home Gospodarstvo PRIČA O DOLASCIMA I ODLASCIMA AUTOBUSA IZ LIVNA: Ovaj poduzetnik želi pokrenuti...

PRIČA O DOLASCIMA I ODLASCIMA AUTOBUSA IZ LIVNA: Ovaj poduzetnik želi pokrenuti jednu staru priču

SHARE

U smjeru vožnje jednog autobusa, brojni ljudi promijenili su smjer vlastitog života. U novo odredište, novi grad, a nerijetko i novu zemlju odvezla ih je tek određena autobusna linija. No, neka druga ponovno će ih jednog dana vratiti u smjeru obitelji, kuće i rodnog kraja.

Dolazak i odlazak autobusa, nerijetko je trenutak neopisivo jakih emocija. Rastanak ili sastanak, suze ili smijeh – ponajbolje to znaju oni koji su odlazili i vraćali se. Koliko ljudskih osjećaja, razmišljanja, želja i planova stane u jedan autobus, u jednu autobusnu liniju? Sve to, Livnjaci su znali i godinama ranije doživljavali i proživljavali zahvaljujući svom, nadaleko poznatom, Livno busu.

Prije mjesec i pol dana, nakon nekoliko godina pauze, ulicama Livna ponovno je prošao, gotovo isti kao nekada „Livno bus“. Uz nostalgiju, probudio je i nadu kako u Livnu ipak može oživjeti bolje vrijeme. Ekipa ABCportala je posjetila Livno.

Da potencijala itekako ima te da je potrebna samo dobra i čvrsta volja, priča za Abcportal Mario Pavlinović, vlasnik novootvorene turističke agencije „Li bus“.

„Kao dijete koje se Livno busom vozilo na nogometna natjecanja, kao školarac koji se Livno busom vozio na ekskurzije, kao student koji se Livno busom vozio na studij u Mostar, čuvam brojne uspomene. Kada je Livno bus kao tvrtka nestajao, sam sebi sam rekao kako ću, ukoliko se ikad stvore mogućnosti, ponovno pokrenuti tu tvrtku. Zahvaljujući poslu kojim se godinama bavim, otvorila se mogućnost za realizaciju moje mladenačke želje.“

Livno bus, kao nekadašnja tvrtka bio je poznat diljem bivše države i inozemstva. No, Mario je preuzeo samo ime i priču preokrenuo u drugom smjeru s jednim ciljem – oživjeti Livno i livanjski kraj. U sjenu bačene prirodne ljepote Hercegbosanske županije uskoro bi trebale ugledati svjetlo, ne samo u BiH nego i na međunarodnoj sceni, piše ABCportal.info.