Home Crna kronika Pročitajte pismo kojim su institucije bile upozorene da ubojica iz Konjica priprema...

Pročitajte pismo kojim su institucije bile upozorene da ubojica iz Konjica priprema novi zločin!

SHARE
Sve nadležne institucije bile su upozorene da Edin Gačić, ubojica iz Konjica, priprema novo ubojstvo.

Naime, Edham Veladžić, direktor Kazneno-popravnoga zavoda u Bihaću, u kojem je jedno vrijeme bio pritvoren Edin Gačić, u srpnju 2017. godine, nekoliko dana pred Gačićevo puštanje na slobodu, sve nadležne institucije upozorio je da ovaj “pacijent” priprema novo ubojstvo koje se na kraju i dogodilo zbog skandaloznog odsustva odgovornosti onih koji su ovakvu osobu trebali zbrinuti.

Prema ekskuzivnim dokumentima koji su u posjedu Inforadara, Veladžić je 6. srpnja 2017. godine uputio pismo centrima za socijalni rad Banja Luka i Sanski Most, CJB Banjaluka, županijskim policijama u Sanskom Mostu i Bihaću te federalnoj Upravi policije, u kojem ih upozorava na mogući scenarij, navodeći kako osuđeni boluje od poremećaja ličnosti “šizoidno-paranoidnog tipa”, te kako je vještak-psihijatar konstatirao “da je riječ o (vjerskom) fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja”.

Opisujući, nadalje, načine na koje je hladnokrvno izvršio dva ubojstva, između ostalog i svoje majke tijekom vikend-dopusta, Veladžić u pismu apelira na sve institucije zadužene za Gačića da poduzmu odgovarajuće mjere zbrinjavanja i zaštite osuđenog, ali i sredine u koju dolazi.

U procesu tretmana u kazneno-popravnim ustanovana nije postignut značajniji uspjeh i izvjesno je da će osuđeni ponovno počiniti kazneno djelo (!), stječemo dojam da trenutno traži cilj koji mu, zbog samo njemu poznatih razloga, predstavlja prijetnju. Pored toga, osuđeni je psihijatrijski bolesnik kojem je potrebno liječenje te postoje tendencije ka vjerskom fanatizmu, naveo je Veladžić.

Sve ovo, međutim, nije bilo dovoljno svim nadležnim socijalnim centrima, policijama, institucijama države općenito, da adekvatno zbrinu jednu ovakvu osobu, odnosno, da zaštite njegove moguće žrtve.

Stoga su sve ove institucije, koje Veladžić proziva u svom dopisu, izravno odgovorne za ubojstvo nevinog čovjeka, piše Inforadar.ba.

Podsjećamo, Edin Gačić je bivši pripadnik jedinice El mudžahid Armije RBiH. On je u ponedjeljak u selu Podorašac kod Konjica surovo ubio S. S. (39), oca troje djece.

Odmah je organizirana velika policijska potjera, a već puna dva dana jake policijske snage naoružane dugim cijevima tragaju za njim po okolnim selima lociranim u blizini mjesta zločina, piše Jabuka.tv