Home Šport Tri predstavnice Širokog Brijega na Europskom karate prvenstvu

Tri predstavnice Širokog Brijega na Europskom karate prvenstvu

SHARE
Karate klub “Široki” već dugi niz godina sudjeluje na svim velikim karate natjecanjima, poput Svjetskog karate prvenstva, Europskog karate prvenstva i Balkanskog karate prvenstva.

Sam nastup na gore navedenim natjecanjima traži da sportaš bude dio reprezentacije. Da bi ušao u reprezentaciju Republike Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, treba osvajati medalje na Izbornim turnirima i Državnim prvenstvima te, ukoliko je u reprezentaciji Republike Hrvatske, nastupiti ispred kluba u Hrvatskoj.

Trenutno na skorašnjem Europskom prvenstvu u karateu koje se održava u Danskoj u Alborgu, Grad Široki Brijeg ima tri predstavnice u kategoriji U21, i to Gabrijelu Begić, Petru Zeljko i Anđelu Soldo.

Da je ovo velika sportska stvar za Grad Široki Brijeg govori činjenica da samo jedan karatist nastupa na Europskom Prvenstvu od Dalmacije do Sv. Roka, a Grad Široki Brijeg ima tri predstavnika.

Gabrijela Begić i Petra Zeljko članice su karate kluba “Široki” i svakodnevno treniraju u klubu, a Petra Zeljko nastupa za Reprezentaciju Republike Hrvatske pa je prijavljena na EP ispred karate kluba Hrvatski Dragovoljac.

Gabrijela Begić je u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine i nastupa ispred Karate kluba “Široki”.

Anđela Soldo studira u Mostaru te trenutno trenira u Sveučilišnom karate klubu “Neretva Mostar”, piše Jabuka.tv