Home Društvo Preuzimanjem vozila Hitne pomoći uspješno završen projekt Interreg IPA

Preuzimanjem vozila Hitne pomoći uspješno završen projekt Interreg IPA

SHARE

U organizaciji Doma zdravlja Ljubuški održana je završna svečanost povodom završetka projektnih aktivnosti u sklopu projekta Interreg IPA Q-Access-HC.

Na samom početku prisutnima se obratio ravnatelj dr. Ivan Landeka izrazivši zadovoljstvo što je uspješno priveden kraju vrijedni međunarodni projekt koji je ne samo Ustanovi Doma zdravlja Ljubuški, nego i općini te cijeloj regiji donio jednu novu vrijednost i otvorio vidike da kao mala zajednica mogu puno toga napraviti, kako bi poboljšali zdravstvenu uslugu svojim bolesnicima.

 

“Skrb za palijativne bolesnike je jedan od najtežih i najširih oblika zdravstvene zaštite koju mogu pružiti medicinski profesionalci, zato se danas ponosimo našim Centrom za palijativnu skrb koji ćemo kasnije posjetiti, a isto se tako sjećamo porođajnih muka, koje smo morali proći da bi taj Centar stavili u kakvu takvu funkciju, iako i danas dosta stvari, poglavito u financijskom dijelu nismo doveli na razinu koju taj Centar i njegovi korisnici zaslužuju. Upravo Hospicij, odnosno općenito palijativna skrb je najzaslužnija, daje ovaj projekt među 150 prijavljenih odabran za financiranje sredstvima europskih fondova i to je bio na visokom drugom mjestu.Zajedno s našim partnerom Domom zdravlja Metković, dobili smo projekt vrijedan 625 tisuća eura, a 85% sredstava su sredstva Europske unije, čime ovaj projekt još više dobiva na vrijednosti“, kazao je ravnatelj dr. Landeka te zahvalio svima koji su pomogli da bi se realizirao ovaj projekt.

Zahvalio je partnerima iz Doma zdravlja Metković, prethodnom menadžmentu Doma zdravlja Ljubuški, Zavodu zdravstvenog osiguranja ŽZH, općinskim i županijskim službama koje su davale podršku i pomogle u dobivanju potrebitih dozvola za radove, agenciji Legas Kranj iz Slovenije, vanjskim suradnicima za javne nabavke, svim djelatnicima Doma zdravlja Ljubuški koji su sudjelovali u projektu, kao i svim tvrtkama koje su isporučile robu i usluge sukladno sklopljenim ugovorima, piše Ljportal.com