Home Šport SKANDAL U ENGLESKOJ: Odvratna snimka zlostavljanja zvijezde Liverpoola upravo se dijeli društvenim...

SKANDAL U ENGLESKOJ: Odvratna snimka zlostavljanja zvijezde Liverpoola upravo se dijeli društvenim mrežama; slučaj istražuje policija

SHARE

Trener engleskog prvoligaša West Hama Manuel Pellegrini na presici u četvrtak napao je navijače Čekićara koji su u ponedjeljak navečer gnjusnim uvredama častili najboljeg afričkog nogometaša, zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha u ponedjeljak navečer tijekom utakmice West Hama i Liverpoola (1-1) u Londonu.

‘Takve stvari ne smiju se događati u Premiershipu’

“Takve stvari ne smiju se događati u Premiershipu. Sramota. Ovo je visok nivo natjecanja i takvi standardi moraju postojati na svim razinama. Klub zna kakve će mjere poduzeti. Igra je bila vrhunska i ne smije dopustiti da ju par pojedinaca uprljaju”, kazao je Pellegrini, čije riječi prenosi Talksport.

AFP

Odvratne snimke, zbog koje West Ham pokrenuo istragu i zbog čega je o svemu obaviještena i policija, dijele se društvenim mrežama. Na videu se može vidjeti kako je Salah bio rasno zlostavljan, kako izvještava spomenuti portal. Mogu se jasno čuti vrijeđanja na vjerskoj osnovi.

Nazivali su ga je*enim muslimanom, muslimanskim go*nom, muslimanskom pi*kom te brojnim drugim gnjusnim uvredama koje su za svaku osudu. Video možete pogledati na ovom linku. Glasnogovornik kluba poručuje kako u West Hamu vlada ‘politika nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilnog ili rasističkog ponašanja’…

Svi identificirani počinitelji dobit će doživotnu zabranu

“Svi identificirani počinitelji ovog kaznenog djela bit će prijavljeni policiji i dobit će doživotnu zabranu dolaska na naš stadion, to vam jamčimo”, poručuju iz West Hama.

Pellegrini je, pak, ponovio stavove kluba i pozvao ih da zauzmu stav bez tolerancije kada je u pitanju odnos prema pojedincu ili pojedincima koji su uključeni u takvo zlodjelo kojima nema mjesta u sportu, kao niti u današnjem društvu…

AFP

‘Gadi mi se ovaj incident. Ljudi poput ovih idiota ne zaslužuju mjesto u našem društvu niti na utakmicama. Najbolji način za sankciju tih i takvih sramotnih stvari iz nogometa je da ih uklonite, odnosno onemogućite im da budu dio velikog spektakla Premier League”, izjavio je Pellegrini.