Home Društvo Predivno međureligijsko putovanje o kojem bi svi mogli pisati i pričati danima!

Predivno međureligijsko putovanje o kojem bi svi mogli pisati i pričati danima!

SHARE

Mladi iz Odbora za međureligijsku suradnju Banja Luka posjetili su proteklog vikenda Karađoz-begovu medresu, Koski Mehmed-pašinu džamiju i Župu Presvetog Srca Isusova u Mostaru, te Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg i Manastir Tvrdoš u Trebinju.

Među mladima su bili predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve i Židovske općine, a posjet je organiziran u sklopu projekta za mlade “Obilazak teoloških i vjerskih ustanova” podržanog kroz projekt “Jačanje međureligijske suradnje” (SID).

“Moje oduševljenje ni danima od putovanja ne jenjava. Iako živim u međuetničkoj zajednici u kojoj postoje sve religijske institucije i imala sam mogućnost da ih već posjetim, nikada nisam imala priliku da me neko primi i provede kroz te građevine i dodatno objasni njihova načela i postavke na kojima počivaju ostale religije. Ovo putovanje je učinilo upravo to: bili smo primljeni od strane susretljivih predstavnika religijskih zajednica, osjetili se dobrodošlim i bili u prilici da pitamo sve ono što nas zanima”, kaže Bojana Trkulja, jedna od sudionica dodajući kako je s ovog putovanja donijela bitna iskustva: “Najveća impresija koju sam ponijela s ovog putovanja je da upravo neznanje o ostalim religijama kojima smo okruženi stvara mržnju i netrpeljivost između ljudi, zato smatram da bi ovakvih putovanja i projekata trebalo biti što više”.