Home Crna kronika Reakcije na napad na vaterpoliste: “Napadači su huligani koji slušaju folk”

Reakcije na napad na vaterpoliste: “Napadači su huligani koji slušaju folk”

SHARE

Više političara reagiralo je na jučerašnji napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu uoči utakmice s Mornarom u Regionalnoj ligi, piše Index.hr

Vaterpolisti su sjedili u kafiću na Rivi u trenirkama Crvene zvezde. Prišla im je skupina mladića i zatražila da skinu obilježja srpskog kluba. Potom su ih počeli naguravati i udarati.

Dvojica igrača su pobjegla, a golman Alesandro Kralj spasio se skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je “on ipak četnik”. Dok se bacao u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: “Ja sam Crnogorac.”

“Da nisam skočio, ubili bi me”, kazao je nakon incidenta.

Utakmica je otkazana.

“Sramotan taj napad u Splitu na sportaše iz Srbije. Sramotan”, napisala je na Twitteru Jadranka Kosor.

“Nekima je prihvatljivo kad u Zagrebu gradonačelnik prima Arkanovog suradnika”

“Oštro osuđujem napad na vaterpoliste Crvene zvezde, koji su u Split došli igrati vaterpolo i prije toga popiti kavu na Rivi. Izgleda da je nekima prihvatljivo kad hrvatski veleposlanik odlazi u Banja Luku na proslavu na kojoj se odlikuje ratni zločinac osuđen zbog zločina u Hrvatskoj, kad u Zagrebu gradonačelnik prima Arkanovog suradnika, kad kriminalci iz Srbije dolaze do hrvatskih putovnica i kad HDZ i Vučićeva stranka dijele članstvo u Europskoj pučkoj stranci, ali im nije prihvatljivo da sportaši iz Srbije dođu u Split, popiju kavu i odigraju vaterpolo utakmicu”, komentirao je za Dalmatinski portal Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.

“Nema opravdanja”

“Nema opravdanja za kulturu mržnje. Nikakvog. Nikakva provokacija nije opravdanje za silu i fizički obračun. Ljudi koji tuku druge ljude zbog drukčijeg izgleda, govora, odijevanja, pripadnosti drugom narodu, plemenu, kvartu, klubu, obitelji su u osnovi totalitaristi. Ti bi prvi trpali neistomišljenike u logore, ubijali u Auschwitzu, u gulazima i Golim otocima. Nasilje nema opravdanja”, rekao je za Dalmatinski portal Zdeslav Benzon, bivši vijećnik HSLS-a.

“Huligani koji su fizički napali vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj Rivi vjerojatno se vole opustiti uz zvuke srpskih folk-hitova. Oni su sramota Dalmacije i Hrvatske, zaslužuju osudu i strogo kažnjavanje”, komentirao je HDZ-ov Ćelić.

Mladi SDP-ovci: Ovakvi nacionalistički ispadi samo bacaju ljagu na naš grad

“Najoštrije osuđujemo napad na sportaše Crvene Zvezde, nema apsolutno nikakvog opravdanja za nasilje.
Ponosimo se što smo grad sporta, turizma i gostoljubivosti!
Ovakvi nacionalistički ispadi samo bacaju ljagu na naš grad.
Ne može čovjek birati hoće li se roditi kao Srbin ili Hrvat, ali može birati hoće li biti čovjek ili ne! #SamoLjubav”, komentar je mladih splitskih SDP-ovaca.