Home Politika Uvrijeđeni DF-ovci: Kad je Čović nabijan na kolac, a Kolindi nabijano “do...

Uvrijeđeni DF-ovci: Kad je Čović nabijan na kolac, a Kolindi nabijano “do jaja” tad je to bilo ok

SHARE

Kantonalni odbor Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona i Klub zastupnika DF-a u Skupštini ZDK-a uputili su reakciju na, kako su naveli, “grube uvrede upućene članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću od strane članice Predsjedništva Naše stranke”.

“Grube uvrede na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a od strane svih onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju „etničkih torova“ su nešto što smo imali prilike slušati neposredno prije ali i nakon Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Kad grube uvrede i bezočno pljuvanje po članu Predsjedništva ove zemlje dolazi od strane članova Predsjedništva stranke koja je formalno u BH bloku, a koji bi trebao da se zalaže prvenstveno za ukidanje kršenja ljudskih prava svih građana u ovoj zemlji, onda taj čin postaje još drastičniji primjer koji bez odlaganja zahtjeva odgovornost i sankciju”, poručili su iz Kantonalni odbor Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona i Klub zastupnika DF-a.

Podsjetimo, Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, zastupnica NS u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na svom Facebook profilu, Željka Komšića, člana Predsjedništva BIH nazvala je „smećem“.

S druge strane, portal Brotnjo.info piše kako je zanimljiva ova reakcija članova Komšićeve stranke, jer traže sankcioniranje zbog uvrede članu Predsjedništva, a svojedobno Komšiću i njegovim sljedbenicima ni najmanje nije zasmetalo to što je na predizbornom skupu u Tuzli uoči Izbora 2018. godine plakat pozivao na nabijanje Čovića na kolac, a Kolindi nabijanje “do jaja”.