Home Zanimljivosti UBOJICU NEMA TKO SAHRANITI: ‘Otac mu je umro, majku je ubio, sestra...

UBOJICU NEMA TKO SAHRANITI: ‘Otac mu je umro, majku je ubio, sestra ne želi čuti za njega, nitko ne želi preuzeti njegovo tijelo’

SHARE

Tijelo ubijenog višestrukog ubojice, 43-godišnjeg Edina Gačića, likvidiranog u utorak kod Kiseljaka nakon višednevne policijske potjere u središnjoj Bosni, nalazi se u prosekturi (ustanovi za seciranje leševa) sarajevskog groblja Bare gdje će biti obavljena obdukcija. Potom bi tijelo ubijenog ubojice trebalo biti pokopano, ali Nezavisne novine pišu kako se još nitko nije javio da ga preuzme.

Otac mu je umro, majku je ubio 2002. godine, a njegova sestra niti itko drugi od rodbine još se nije javio sarajevskoj policiji radi preuzimanja tijela, pišu Nezavisne novine.

Muškarac traži nagradu za otkrivanje Gačića

“Evidentno je da skoro 24 sata nakon što je likvidiran nitko, baš nitko nije zvao policiju da pita kako da preuzme tijelo. Niti je policiju zvala rodbina, niti bilo tko drugi”, kazao je neimenovani izvor iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Do policije pokušava doći i Sadmir Tarić, koji tvrdi da je Gačić pronađen na osnovu njegove informacije te traži obećanu nagradu od 50.000 maraka (oko 190.000 kuna).

“Kao što smo rekli na konferenciji za medije, nakon policijskog izvješća utvrdit ćemo činjenice u vezi s raspisanom nagradom. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada”, kazao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Nakon robije izbjegao psihijatrijsko liječenje

Gačić je u svome krvavom pohodu pretprošlog ponedjeljka u okolici Konjica ubio trgovca Sauda Sultanića, a u subotu kod Sarajeva policajca Mahira Begića. Prethodno je robijao zbog ubojstva svoje majke Sifete te bivšeg ratnog suborca Ismeta Gunića.

Po izlasku iz zatvora trebao je biti na psihijatrijskom liječenju, no zbog propusta u sustavu to se nije dogodilo. U banjoj Luci bio je pdo svakodnevnim nadzorom MUP-a Republike Srpske pa je vjerojatno zbog toga otišao na područje Federacije BiH gdje je počinio spomenuta dva ubojstva te danima bježao policiji, piše Net.hr