Home Crna kronika Evo što su poručili iz mostarske škole nakon objave videa s drogiranjem

Evo što su poručili iz mostarske škole nakon objave videa s drogiranjem

SHARE

”Zgroženi videom koji kruži društvenim mrežama i radnjom na kojoj se vide dvojica narkomana kako se drogiraju u neposrednoj blizini škole tražimo svakodnevnu pojačanu policijsku ophodnju radi sigurnosti i zaštite naših učenika”, navodi se u poruci Policijskoj upravi Mostar Osnovne škole Ilije Jakovljevića.

Reagirala je i udruga Naša djeca navodeći kako osobe sa snimke korištenu špricu bacaju na pod koja predstavlja opasnost za djecu i ostale prolaznike.

”Sukladno Kaznenom zakonu Federacije Bih tražimo da postupite po ovoj prijavi i očitujete se o istoj s obzirom da se ovo kazneno djelo goni po službenoj dužnosti”, naveli su iz udruge Naša djeca.

Kako je rečeno za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ-a, odmah nakon objave snimke policijska ophodnja izašla je na lice mjesta, uradila očevid i razgovarala s očevicima.

Kažu kako su pojačali policijske ophodnje u tom dijelu grada. I ranije su građani upozoravali na ovakve pojave a reagiralo se i zbog izmještanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, koji je privremeno, zbog renoviranja, bio premješten u blizini škole.

Sad se Centar nalazi u naselju Centar 3, a i zbog te lokacije su građani godinama pisali dopise i tražili da se Centar izmjesti.