Home Politika Traže kazne zbog ‘linča’ Martine Mlinarević

Traže kazne zbog ‘linča’ Martine Mlinarević

SHARE

Klub zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo traži od institucija da u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine poduzmu sve neophodne aktivnosti i sankcioniraju vinovnike prijetnji Martini Mlinarević, navodi Klub zastupnica u priopćenju koje je prenijela županijska pres-služba.

”Najoštrije osuđujemo besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević. Nažalost, još jednom se pokazuje koliko smo kao društvo zaglibili u blato koje karakterizira govor mržnje i omalovažavanja žene koja je odlučila javno govoriti o društvenim pojavama. Najava njene kandidature za ambasadoricu je bila dovoljna da se oponenti njene javne riječi postroje kao vojska s ciljem diskreditacije njene ličnosti na najprimitivniji mogući način ”, citat je iz priopćenja.

Zastupnice su pozvale građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkih neslaganja suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost.

Također očekuju, kako su navele, da svi društveni akteri javno stanu u zaštitu ličnosti Martine Mlinarević i slobode njenog društvenog aktivizma, piše Bljesak.info