Home Društvo VIZIJA MLADIH ZA BUDUĆNOST BiH: Mladi poručili “Mi djelujemo!”

VIZIJA MLADIH ZA BUDUĆNOST BiH: Mladi poručili “Mi djelujemo!”

SHARE

„Vizija mladih za budućnost BiH“ naziv je projekta kojeg su izradili studenti sveučilišta iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke, te mladi političari iz stranaka FBiH i RS-a.

Projekt je bio podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Mladi su ukazali na probleme u BiH kao što su napuštanje mladih iz BiH za boljom bodućnosti, mali broj prakse kroz nastavni plan i program, nasilje u obitelji, loše izrađene pristupe za osobe s invaliditetom, te ukazali na loš ekonomski rast u BiH.

Mladi: MI DJELUJEMO!

”Mi mladi ne ostajemo na priči, nego djelujemo. Ne borimo se za pozicije nego za naš bolji položaj jer želimo ostati živjeti, raditi i stvarati sebi budućnost u ovoj zemlji”, kazala je studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Amina Hasečić. Naglasila je kako im svi političari na prostoru BiH mogu pozavidjeti jer mladi žele živjeti u miru i jedinstvu jer su bilo kakve podjele davno premašili.

Svakoga dana imamo priliku slušati mišljenja političara, ali ono što je važno je što mladi misle o svojoj budućnosti jer je budućnost njihova”, kazao je direktor NDI-a BiH Nenad Simović.

Na okruglom stolu u Mostaru mladi su iznijeli svoje ideje za nastavak i razvitak dokumenta „Vizija mladih za budućnost BiH“ čija se finalizacija očekuje u veljači sljedeće godine.

Autor: Milka Volarić