Home Crna kronika Prije pokolja u džamijama pozvao gledatelje da počnu pratiti najpoznatijeg Youtubera

Prije pokolja u džamijama pozvao gledatelje da počnu pratiti najpoznatijeg Youtubera

SHARE

Napadač na džamije u gradu Christchurchu na Novom Zelandu, koji je ubio najmanje 49 ljudi, a više od 20 ih je ranio, uživo je prenosio svoj pokolj na internetu, a gledatelji su ga mogli čuti kako im prije ulaska u džamiju poručuje da počnu pratiti jednog od najpoznatijih YouTubera današnjice PewDiePieja.

Nakon što je spomenuo PewDiePieja, ušao je u džamiju i počeo pucati.

YouTuber je brzo reagirao kad je doznao da je njegovo ime na taj način povezano s pokoljem.

“Upravo sam čuo užasne izvještaje iz Christchurcha na Novom Zelandu. Zgrožen sam time što je ta osoba izgovorila moje ime. Moje srce i misli su uz žrtve, njihove obitelji i sve koje je pogodila ova tragedija”, napisao je na Twitteru.

Njegovi obožavatelji brzo su mu pružili podršku, piše Index.hr.

PewDiePie je Šveđanin, a pravo ime mu je Felix Kjellberg. 2009. je pokrenuo svoj kanal na YouTubeu, a ono čime se bavi je (uglavnom) igranje videoigrica i objavljivanje svojevrsnih recenzija. 2013. je njegov kanal bio najgledaniji na YouTubeu, a 2014. godine ostvario je rekordnu zaradu od sedam milijuna dolara.

Prošle godine zaradio je 15 milijuna dolara.Trenutno između njega i kanala T-Series vlada borba oko toga koji će biti onaj s najviše pretplatnika. T-Series trenutno ima 89,433.860 pretplatnika, dok Kjellberg vodi s 89,439.205.Prije nego što je postao YouTube zvijezda, prodavao je hot-dog nakon što se ispisao s faksa.