Home Kultura Ljubušaci u Čerinu (VIDEO)

Ljubušaci u Čerinu (VIDEO)

SHARE

“Mrginji su u glavi”, humoristična predstava Kluba kulture “Libuša” iz Ljubuškog odigrana je sinoć u dvorani Župnog ureda Sv. Stjepana Prvomučenika u Čerinu.

Zainteresiranost za predstavu bila je velika, došlo je toliko gledatelja da su mnogi stajali u dvorani ili su sjedili po podu.

Predstava, koju izvode ljubuški glumci amateri, na vrlo humorističan način govori o dugogodišnjoj svađi dvaju hercegovačkih obitelji zbog mrginja, odnosno međe između susjednih njiva, koji ograničavaju objektivno prosuđivanje i razumno odlučivanje starijih članova obitelji.

Izvedbom ljubuških glumaca publika u Čerinu je bila oduševljena, smijali su se i mladi i stari.

Svako malo se mogao čuti glasan hihot što je dopirao iz redova publike, a treba napomenuti i kako su ljubuški glumci bili oduševljeni prijemom u Čerinu.

Predstava je održana u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda, župnog ureda i Frame Čerin, a bila je humanitarnog karaktera.

Umjesto ulaznica, gledatelji su donosili prehrambene i higijenske potrepštine, te su ih prilikom dolaska na predstavu, predavali framašima iz Čerina, piše Radio Ljubuški.

Sve skupljene potrepštine idu za potrebite župe Čerin, kako bi se na ovaj način, u ovom pokorničkom razdoblju uspjelo razveseliti one kojima je najpotrebnije.

otrebnije.