Home Zanimljivosti Dubrovčani se čude kako je hercegovački biznismen ishodio građevinsku dozvolu za objekt...

Dubrovčani se čude kako je hercegovački biznismen ishodio građevinsku dozvolu za objekt tik uz more, institucije kažu sve čisto

SHARE

Mario Slezak, poslovni čovjek iz BiH i suvlasnik tvrtke koja u središtu Dubrovnika gradi grandiozan kompleks Gravosa, vlasnik je zemljišta u Štikovici, zapadno od Dubrovnika, na kojem traje izgradnja nove vile uza samu obalu mora.

Investitor radi u skladu s građevinskom dozvolom nadležnog gradskog odjela Grada Dubrovnika, iako se građani čude kako je moguće ozakoniti gradnju s obzirom na toliku blizinu mora.

Gradilište u Štikovici je početkom ožujka pohodila inspekcija Lučke kapetanije Dubrovnik kako bi utvrdili je li bilo zadiranja u pomorsko dobro, piše Slobodna Dalmacija.

Dubrovčani se ne prestaju čuditi smještaju gradilišta.

– Nevjerojatno je da ova građevina po svim informacijama ima potrebne dozvole, s obzirom na to da se gradi u samom moru. Već dvadesetak dana otkada su počeli radovi zaustavlja se promet na Jadranskoj magistrali, zbog čega smo i vidjeli da se gradi na tako čudnom mjestu.

Naravno, područje je malo i usko, pa kamioni ne mogu ni prići bez zaustavljanja prometa. Ne znam kako je moguće da je sve to legalno, s obzirom na pomorsko dobro – rekla nam je Mariela Marković, susjeda i nekadašnja dubrovačka gradska vijećnica.