Home Politika Jerko Ivanković Lijanović: Naše različitosti su naše bogatstvo!

Jerko Ivanković Lijanović: Naše različitosti su naše bogatstvo!

SHARE

“Time što smo drugačiji, dati su nam dužnost, kao i sposobnost da budemo prilagodljivi prema drugom i drugačijem ali i pravo da drugi to isto budu prema nama. Sreća i život svakog od nas, zavise od društva koje nas okružuje.

Svima nama je potrebno da budemo poštovni, uvažavani i voljeni onakvi kakvi jesmo, a sretni smo onda kada se naša porodica, naši prijatelji, kolege, poznanici i svi oni koji su oko nas prilagode nama takvima. Prilagođavanje jednih prema drugima nam daje snagu da se nosimo s našim različitostima i da svijet gledamo i očima drugih. Jedino na taj način možemo uspjeti bolje razumijeti jedni druge, te stvoriti zajedničku sreću i boljitak.

Zato i povodom Međunarodnog dana podrške osobama s Down sindromom treba da budemo zajedno, onakvi kakvi jesmo, različiti, poštujući jedni druge. Treba da pogledamo očima onih koji svijet vide drugačije od nas i damo sebi zadaću da ćemo se svaki dan zalagati i prilagođavati i osobama s Down sindromom, te nastojati im pružiti lakši život, prava, dobrobit, inkluziju i boljitak.

Također, svima vam od srca želim sretan početak proljeća” – poručio je Jerko Ivaković Lijanović preko svog službenog Facebook profila u iščekivanju odlaska na 9-ogodišnji odmor u Zenicu.