Home Šport Čapljinska nogometna primadona želi se okušati pred krcatim tribinama

Čapljinska nogometna primadona želi se okušati pred krcatim tribinama

SHARE

Često se bivšu nogometašicu Čapljine Veroniku Terzić može se sresti oko sportske dvorane s torbom na leđima. Nerijetko je prati trener Ante Markota, koji pomaže savjetima i nadzire rad, isto onako kao nekada, kad je kao djevojčica počinjala karijeru. Susret s Veronikom započinjemo logičkim – je li to vježbanje, nadoknada preskočenih treninga.

„Imam dovoljno treninga u Metkoviću, ali ja radim dodatno kako bi bila spremnija. Ovdje u Čapljini, odlazim u teretanu, a nekada odradim i s trenerom Antom Markotom.

-Kako izgleda cura u teretani, s tegovima?

-Normalno, valjda kao i muškarci, sve su iste vježbe.

-Vježbate li kao i nogometaši, cijelo tijelo ili samo nožne mišiće?

-Ha, ha, ha, mislim da je potrebno cijelo tijelo, radim po programu, cijelo tijelo.

-Čuli smo da vam u zadnje vrijeme dobro idem isti ste dan kad i Mesi postigli tri pogotka?

-Ide dobro, igrali smo dva kola nastavka, u prvoj utakmici sam zabila tri gola, nije bilo loše, ali mislim da može još bolje.

-Kako vam je u Metkoviću?

-Ja sam se dolje odomaćila, već sam pet godina u Metkoviću, pa se osjećam kao kod kuće.

-Bake bi sad pitale, može li se šta zaraditi?

-Ha, ha, ha, može nešto sitno, ne dovoljno za život, ako želimo trenirati treba nam i neki posao.

-Kakvi su planovi?

-Ha, plan je otići negdje vani, okušati se, vidjeti koliko vrijediš među najjačima. Ženski nogomet je trenutačno najrazvijeniji u Njemačkoj, Francuskoj, Skandinavske zemlje… Vidjet ću.

-Škola?

-Trenutno studiram, na prvoj godini sam godini sportskog menadžmenta u Splitu. Studiram vanredno tako da sam ovdje doma, da mogu trenirati, odlazim tamo, u Split, na kolokvij i ispite. Riješila sam uspješno prvi semestar nadam se da će tako biti i s drugim.

-Skloni su vam i na izborima za ljepotice u sportu.

-Bilo je i toga, godi, ali ja bih željeza s loptom jednog dana istrčati na stadion s nekoliko desetaka tisuća gledatelja“, zaključuje razgovor vrijedna Veronika.

Razgovor je pratio Veronikin trener Ante Markota, koji smatra da nekolicina djevojaka iz ugasle Čapljine koju je vodio zajedno s Jozom Benićem, može dospjeti i do najjačih liga.

-Ja radim trenutno s dvije cure Veronikom i Anom Bakalar. One su se posvetile tome, pored toga što dobro uče cilj im je otići vani i igrati. Interesiranja za njih već ima, sada je samo pitanje izabrati pravi trenutak i pravi klub. Ženski nogomet se razvija. Utakmicu Atletico Madrid – Barcelona nedavno je gledalo 70.000 ljudi!. To je sada rekord u Španjolskoj, bila je to utakmica prvog Atletico i drugog Barcelona. Žene igraju sve bolje i bolje, možda je samo sporija brzina izvedbe, jer muško je brže, ali potezi i ostalo, plus izgled, sve je zanimljivije i zanimljivije“, naglašava Veronikinom voljom zadovoljni ovaj bivši nogometaš.

Podatku da je utakmicu Atletica i Barcelone gledalo 70.000 ljudi, možemo samo pridodati slične, pa je tako nedavno stadion Juventusa bio rasprodan 39.000 gledatelja, a nije igralo Ronaldo, nego ženske ekipe Juventusa i Fiorentine. Ženska ekipa Arsenala na Emirates, privuče i po 50.000 gledatelja! Ta masa je san koji stimulira Čapljinke da se okušaju u takvom grotlu.