Home Kultura Knjiga Martine Mlinarević Sopta dobiva svoju kazališnu verziju

Knjiga Martine Mlinarević Sopta dobiva svoju kazališnu verziju

SHARE

Huzur – knjiga Martine Mlinarević, koja predstavlja dnevnik borbe autorice protiv karcinoma dojke, dobiti će svoju kazališnu verziju.

Naime, kako je književnica i novinarka objavila na svom facebook profilu, s direktorom Narodnog pozorišta Mostar, Almirom Mujkanovićem i djelatnicima ove kuće, dogovoren je početak rada na uprizorenju Huzura na kazališnim daskama u sljedećim mjesecima.

”Vrijedilo se roditi, prkositi, živjeti život onako strašno da jednom postane upravo – predložak za pozorište. Odjebite sve koji vas uvjeravaju da su vaši izbori krivi, vaša putanja nesrazmjerna tonalitetu većine ili da trebate disati onako kako je netko zamislio. Vi trebate biti samo ono što vas gori iznutra i tjera naprijed radošću. Ništa manje, uvijek više”, poručila je Mlinarević.

Serija divnih vijesti i velike radosti zivotne, kao u nekom paralelnom svijetu, svaka mrva losega anulira se brdom od…

Posted by Martina Mlinarević Sopta on Četvrtak, 4. April 2019.

O knjizi

Knjiga Huzur donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života. Huzurlu insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu.

Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran.