Home Politika ŽELJKO KOMŠIĆ: Ako ih ne zaustavimo napravit će Veliku Srbiju i Herceg-Bosnu!

ŽELJKO KOMŠIĆ: Ako ih ne zaustavimo napravit će Veliku Srbiju i Herceg-Bosnu!

SHARE

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić već nekoliko dana se nalazi na sarajevskom KCUS-u, gdje je hospitaliziran zbog teške upale pluća.

Na pitanje kao teče njegov oporavak Komšić je za naš portal kazao da je “sada bolje”. “Znatno bolje”, istakao je.

Komšić se, unatoč boravku u bolnici, odazvao našoj molbi da komentira nove zabrinjavajuće poruke predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je ponovo najavljivao promjene granica i neku novu “Veliku Srbiju”.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervjuu za srbijanski portal Espreso.rs ponovo je na upit novinara govorio o prekrajanju granica, kazavši da neka vrsta integracije između Srbije i Republike Srpske, ali i dijela Crne Gore u budućnosti mora postojati.

“Problem jednog dijela naše javnosti, a pogotovo je to vidljivo u nekim političkim krugovima u Sarajevu, jeste potreba da se relativizira ono sto Dodik govori i radi! Ja to zovem ‘sindrom Yutela’ ili ‘sindrom svi su isto krivi’!”, kazao je Komšić.

Zabrinut je jer se poruke Dodika, ali i Čovića relativiziraju.

“Problem sa Dodikom, kao uostalom i Čovićem, jeste što su oni beskrajno ozbiljni u onome što rade, oni ne blefiraju i oni će ići do kraja ako im se ne suprostavi! Sve što govore, oni to i misle! Dakle, ako im se ne suprostavimo, oni će napraviti i Veliku Srbiju i Herceg-Bosnu!”, upozorio je Komšić. Radiosarajevo.ba

Piše: Faruk Vele