Home Crna kronika Uznemirujuća snimka iz BiH: Učenik cipelario drugog, 15 učenika to mirno gledalo

Uznemirujuća snimka iz BiH: Učenik cipelario drugog, 15 učenika to mirno gledalo

SHARE

Procurila je uznemirujuća snimka vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u naselju Klokotnica u Doboj-Istoku, javlja Avaz.ba.

Kako pišu, snimku su im poslali roditelji pretučenog dječaka.

Cipelarenje mirno gledalo 15 učenika

Njihovo dijete, učenika 8-2 razreda u OŠ “Klokotnica”, napali su prije 17 dana vršnjaci iz razreda. Slučaj je gledalo 15 učenika, a jedan je sve snimao i objavio na društvenim mrežama.

Roditelj, koji je želio ostati anoniman, kazao je kako ravnateljica škole nije ništa poduzela da napad sankcionira te da napadač i dalje ide normalno u školu, dok žrtva od straha ne smije.

Kako nam je rekla ravnateljica škole Senada Džanić, danas će biti održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj će se, shodno Pravilniku o povredama discipline, postupku utvrđivanja disciplinske odgovornosti učenika, trajanju izrečene odgojno-disciplinske mjere, donijeti sankcije zbog događaja koji se dogodio 26. ožujka u dvorištu škole.

Jedan od učenika sve snimao i objavio na društvenim mrežama

“Toga dana poslije završene nastave grupa učenika 8-2 razreda naše škole, njih 17, okupila se na jednom mjestu, a jedan od učenika je tukao svoga vršnjaka iz razreda. Drugi su to gledali, a jedan od njih napad je snimao mobitelom i objavio na društvenim mrežama. Istu večer od roditelja napadnutog učenika sam obaviještena SMS porukom o tome što se dogodilo. Već sutradan smo u kolektivu i rukovodstvu škole počeli veoma ozbiljno raditi na rasvjetljavanju slučaja koji nas je sve iznenadio i šokirao”, rekla je Džanić.

Navela je da se radi o težoj povredi discipline i da nije istina da se nije ništa poduzelo.

“Nije istina da škola nije ništa poduzela”

“Nije istina da škola i njeni organi nisu poduzeli ništa na ovom slučaju. Poduzela je sve, mi radimo na osnovu važećeg pravilnika i vinovnici će biti kažnjeni. Učenik koji je napao vršnjaka ide u školu, a mi mu do izricanja kazne ne možemo zabraniti da pohađa nastavu, ali je pod prismotrom pedagoga. Obavijestili smo i Centar za socijalni rad, Policijsku stanicu i Pedagoški zavod”, kazala je Džanić.

Snimka koju je objavio Avaz može se pogledati OVDJE, upozoravamo da može biti uznemirujuća.