Home Život “Da nije bilo obitelji Kordić, tko zna što bi bilo s mojom...

“Da nije bilo obitelji Kordić, tko zna što bi bilo s mojom djevojčicom”

SHARE

Samohrana majka dvoje djece iz Neuma reagirala je na informacije o slučaju pedofilije i zlostavljanja u “Domu za nezbrinutu djecu Ivan Pavao II” u Vionici kod Čitluka.

Ova majka ističe kako nema razloga niti podržavati informacije koje su izašle u javnost, ali isto tako niti ih demantirati, jer su njezina djeca trenutno kod nje. Ipak ističe kako su oni proveli u Domu četiri godine, i njezina iskustva su potpuno drugačija. Savjest joj ne da mira da sve mirno promatra, kako se optužuju časna sestra Kornelija Kordić i franjevac Kornelije Kordić.

Reakciju majke prenosimo u cijelosti.

Zovem se Dragica Raič, iz Neuma sam i javljam se povodom ovih gnjusnih lazi u vezi časne sestre Kornelije Kordić i fra Kornelija Kordića. Ja nisam nikad bila štićenica doma, ali moja djeca jesu. Samohrana sam majka dvoje djece. Nemam razloga niti  podržavati ovakve laži niti ih demantiati, jer moja djeca su trenutno uz mene, a proveli su četiri godine u domu na Vionici.

Međutim dok čitam sve ove izmišljotine, savjest mi ne da mira da se ne oglasim i ne stanem u obranu te velike žene kakva je Kornelija Kordić. Igrom slučaja, moja djevojčica je s dvije godine i 10 mjeseci dobila dijagnozu alakutna limfoblasna leukemija, dok sam ja u Dubrovniku radila, a ona je bila štićenica doma na Vionici.

Osam mjeseci našeg liječenja u Sarajevu, ljubav, podršku, sigurnost i financijsku pomoć koju sam imala od strane obitelji Kordić, nisam nikad imala ni od moje vlastite obitelji.

Nakon završenog bolničkog lječenja moje kćeri, ta ista Kornelija obnovila je jedan dio kuće u koji je primila mene i moje djete, iako se protivilo pravilima da se ja kao slobodna žena nalazim među štićenicima kuće, ona je činila sve da bi moja curica ozdravila i da bi nama olakšala.

Osim toga moja djeca u toj kući su naučila samo lijepo i pristojno ponašanje i korisne stvari. Nisam bila šticenica ali sam živjela dvije godine tu, bila svakodnevno prisutna pa mogu reći za sestru Korneliju da niti jedno dijete nije izdvajala, u njenom srcu ne postoji razlika između dobrog i zločestog djeteta, nikada nisam u te dvije godine čula da je povisila ton na neko dijete.

Pišem ovo i plačem koliko zločestih i zlobnih ljudi ima pa da mogu ovako nesto izmisliti na tu ženu. Pitam se zar postoji tolika zloba i pakost? A ovi anonimci koji su danima krali novac od lemuzine, a skrivale se iza svetog habita, danas kad im je nestalo ukradenog novca snalaze se na sve načine da bi živjele lagodno. Poručujem vam da niste krale novac od fra Kornelija niti od sestre Kornelije nego od sve te djece koja su nekom sudbinom tu.

Zar se ne bojite sutra stati pred Boga, zar ne mislite umirati? Na koji način mislite okajati svoj grijeh prema tim ljudima koji su vam u najgorim trenucima pružili ruku mira, dobrote, pružili dom i hranu. Znam samo da oni ovo ničime nisu zasluzili, a vi koje ste ih prozvale za ovakve odvratne stvari i možda uzele neku nagradu za to, kako god vam je nestalo novca koji ste krali od djece, tako ce vam nestati i ova “nagrada” za izmišljene laži. I što ćete dalje činiti? Koja vas je sljedeća ruka hranila? Hocete li i nju potopiti?

Nemam riječi više za vas osim pokajte se dok je vrijeme, jer svaka istina izađe na vidjelo pa i ova ce o fra Korneliju i sestri Korneliji, poručila je ova majka iz Neuma, piše Jabuka.tv