Home Crna kronika Divljak koji je mlatio taksista na slobodi. Sin je moćnog djelatnika ministarstva

Divljak koji je mlatio taksista na slobodi. Sin je moćnog djelatnika ministarstva

SHARE

Nasilnika koji je u noći na nedjelju brutalno pretukao i teško ozlijedio 51-godišnjeg taksista sin je jednog više rangiranog zaposlenika jednog ministarstva, a ovo mu nije prvi nasilni ispad, objavio je Jutarnji list.

Općinsko državno odvjetništvo je nakon ispitivanja pustilo da se brani sa slobode, odnosno protiv njega nije zatražilo određivanje istražnoga zatvora.

“U kaznenom predmetu Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona.

Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo”, objavili su iz Općinskog državnog odvjetništva Zagreb

Premlaćeni taksist i dalje se oporavlja od teških ozljeda lica i jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko te ga čekaju operacija i višetjedni oporavak. Policija ga, doznajemo, nije obavijestila da je njegov napadač pušten na slobodu.

Angažirat će odvjetnika i tražiti zabranu približavanja napadača, jer mu nije svejedno što mladić slobodno šeta gradom.

Policija jer objavila da se napad dogodio u nedjelju oko 5:30, kada je 23-godišnjak s prijateljem i prijateljicom nakon izlaska iz noćnog kluba, u Ulici Florijana Andrašeca, sjeo u ranije naručeno taksi vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak.

“Tijekom vožnje je bez povoda verbalno vrijeđao vozača, a nakon što je taksist zaustavio vozilo na autobusnoj stanici u Ilici te osumnjičenog zamolio da izađe iz vozila jer su stigli na dogovoreno odredište, on je i fizički nasrnuo na njega.

Uhvatio ga je objema rukama za vrat, a kada se vozač pokušao obraniti, ponovno ga je napao, udarajući ga više puta rukama po glavi. Nastavio ga je udarati i nakon što su obojica izašli iz vozila. U jednom trenutku 51-godišnji vozač je iz vatrenog oružja pucao u zrak, a osumnjičeni ga je nastavio udarati. I nakon što se vozač uspio ponovno vratiti u vozilo, 23-godišnjak ga je nastavio udarati kroz otvorena suvozačeva vrata”, stajalo je u policijskom priopćenju.

Nasilnik je uhićen u ponedjeljak te prijavljen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede

Šokantna snimka na kojoj  nasilnik tuče taksista počela se početkom tjedna širiti društvenim mrežama. Na snimci se vidi kako taksista uara ga u glavu dok se čuje kako mu taksist govori: “Molim te, ne čini to, morat ću te ozlijediti”.

Mladić ga svejedno nastavlja mlatiti, vičući mu da makne pištolj. Snimatelji se smiju i govore kako “šajba” traje već dvije minute.

Mladić ni tada nije stao, nego je nastavio udarati taksista i vikati na njega. Taksist je naposljetku ušao u auto, a mladić ga je i dalje mlatio. Udarao ga je sve do kraja snimke.