Home Crna kronika Pritvoren čovjek kojeg je SIPA uhitila u Čapljini

Pritvoren čovjek kojeg je SIPA uhitila u Čapljini

SHARE

U Sudu BiH je održano ročište za određivanje ekstradicijskog pritvora Seadu Tabakoviću (52), kojeg su pripadnici SIPA-e uhitili u ponedjeljak na području Čapljine, a po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Sarajevo.

Za Tabakovićem je Ured za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala Republike Hrvatske (USKOK) raspisao tjeralicu radi uhićenja i izručenja u tu zemlju, zbog sumnje da je kao član organizirane kriminalne grupe izvršio kazneno djelo u vezi sa neovlaštenim posjedovanjem, proizvodnjom i trgovinom nedozvoljenim drogama i supstancama zabranjenim u sportu.

Uhićenje Tabakovića uslijedilo je nakon što je prošlog tjedna, također u Čapljini, uhićen i Damir Čilić, koji se sumnjiči da je pripadnik iste kriminalne grupe i kojem je Sud BiH već odredio privremeni pritvor, prenosi Faktor.

Prema onome što su ranije izvještavali hrvatski mediji, Damir Čilić, te prvookrivljeni i drugookrivljeni Damir Čuma (41) i Viktor Mrvalj (39) bili su glavni organizatori nekoliko akcija krijumčarenja droge, a kriminalnu grupu činili su još Tomislav Brataljenović (42), Sead Tabaković (52), Mirko Brkić (39) i Dalibor Krijan (28).

Oni se terete da su u najmanje tri slučaja sudjelovali u pokušajima međunarodnog krijumčarenja nedozvoljenih supstanci, ali su sve njihove akcije završile neuspjehom.

Odluku o eventualnom pritvoru Tabakoviću donijet će sudac za prethodni postupak Suda BiH Izo Tankić.