Home Politika Herceg: Važno je da imamo zastupnicu u EU parlamentu prije ulaska BiH...

Herceg: Važno je da imamo zastupnicu u EU parlamentu prije ulaska BiH u EU

SHARE

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg susreo se u četvrtak sa Željanom Zovko, zastupnicom u Europskom parlamentu i kandidatkinjom Hrvatske demokratske zajednice na izborima za Europski parlament, piše Bljesak.info

Herceg je istaknuo važnost činjenice da i prije ulaska BiH u Europsku uniju ”imamo zastupnicu u Europskom parlamentu” te joj poželio uspjeh na predstojećim europskim izborima kako bi mogli nastaviti brojne započete projekte, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Također, upoznao ju je i s radom Vlade HNŽ-a, ističući kako ona svim svojim aktivnostima na osobit način snažno zagovara i podupire europski put BiH.

Na tom tragu, podsjetio je na aktivno sudjelovanje u Jadransko-jonskoj euroregiji, kao i na provedbu brojnih projekata koji se financiraju iz europskih fondova.

“Naš današnji susret dogodio se upravo na Dan Europe i godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije koja se smatra začetkom današnje Europske unije i obilježava početak integracijskog procesa koji traje već više od pola stoljeća. Svim Europljankama i Europljanima čestitam današnji Dan uvjeren u to kako će i Bosna i Hercegovina, uz pomoć zastupnika u Europskom parlamentu, kao što je zastupnica Zovko, što skorije postati dio velike europske obitelji”, kazao je Herceg.

Na sastanku se razgovaralo i o položaju BiH, osobito hrvatskoga naroda, te kredibilnom i vidljivom doprinosu zastupnika u Parlamentu EU u kontekstu puta BiH prema Europskoj uniji. Zastupnica Zovko predstavila je aktivnosti u proteklom mandatu te najavila buduće projekte za koje će se zalagati. Osobito je govorila o značaju izlaska na europske izbore koji će se održati 26. svibnja, a na koje mogu izaći svi hrvatski građani koji žive u BiH.

Podsjetila je i kako je rok za registriranje birača do srijede, 15. svibnja, u nadležnim hrvatskim konzulatima.

Predsjednik Herceg i zastupnica Zovko uputili su zajednički poziv svim hrvatskim državljanima u BiH da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore za Europski parlament, stoji u priopćenju.