Home Vijesti Pokvarili se antiteroristički stupići pred Predsjedništvom koji su nas koštali 65.450 KM

Pokvarili se antiteroristički stupići pred Predsjedništvom koji su nas koštali 65.450 KM

SHARE

Jedanaest antiterorističkih stupića koji su postavljeni ispred svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva BiH ne rade već duži period.

Obnova pločnika ispred zgrade državnog Predsjedništva, otvoren krajem studenog 2016., porezne obveznike u BiH koštala je više od 360.000 KM, računajući i 11 stupića koji su plaćeni 65.450 KM.

Prema dostupnim informacijama stupići su se pokvarili prošle godine u zimskom periodu, i od tada više nikada nisu podignuti.

”Potapajući stupovi trenutno nisu u funkciji i poduzete su aktivnosti na njihovom osposobljavanju i stavljanju u funkciju”, izjavili su za agenciju Patria iz Predsjedništva BiH, prenosi N1. Općina Centar, koja je sufinancirala postavljanje pločnika i stupića, nije zadužena za popravak stupića, već je to nadležnost službi Predsjedništva BiH. Antiteroristički stupići koriste se ispred policijskih i vojnih objekata, veleposlanstava ili važnih institucija.

S obzirom da na tom dijelu ispred Predsjedništva nema ivičnjaka, potopni stupići koristili su i kao zaštita u slučaju prometne nesreće, jer se Predsjedništvo nalazi uz glavnu sarajevsku prometnicu, piše Bljesak.info