Home Politika Esih o Velimiru Bujancu: Uz takve prijatelje, ne trebaju vam neprijatelji

Esih o Velimiru Bujancu: Uz takve prijatelje, ne trebaju vam neprijatelji

SHARE

Izbori za Europski parlament radikalnoj su desnici dali snažan vjetar u leđa, no i izazvali nove sukobe među njima.
Sreća je HDZ-ova šefa Andreja Plenkovića, što se lideri na rubnoj desnici međusobno neprestano svađaju pa je tako u izbornoj noći pukla dugogodišnja politička ljubav između Velimira Bujanca i njegovih velikih prijatelja Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, piše Slobodna Dalmacija. 

Neformalni glasnogovornik ultra desnice Bujanec koji je u svojim istupima godinama srčano podržavao Esih i Hasanbegovića okrenuo je leđa stranci Neovisni za Hrvatsku. U izbornoj noći pojavio se u stožeru Hrvatskih suverenista Ruže Tomašić, koji su za razliku od Neovisnih dobili mandat u Europskom parlamentu.

Na prijašnjim izborima pojavljivao na predsjedničkoj inaguraciji Kolinde Grabar Kitarović, kao i u izbornim stožerima HDZ-a za vrijeme Tomislava Karamarka, a potom i Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, odnosno Neovisnih za Hrvatsku, a sinoć je zapjevao zajedno sa Ružom Tomašić,Bernardicom Juretić, Hrvojem Zekanovićem i Perom Kovačevićem.

Predsjednica neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih nije krila da je ogorčena Bujačevom političkom izdajom.

– Uz određene prijatelje ne trebaju vam neprijatelji – poručila je Esih ponovivši kako Neovisni za Hrvatsku nisu pogriješili što se nisu pridružili Hrvatskim suverenistima.

Koliko je bilo intenzivno prijateljstvo između Bujanca i lidera Neovisnih za Hrvatsku govori i činjenica da su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović, izborne rezultate za parlamentarne izbore 2016. godine čekali upravo sa Bujancem. Hasanbegović je tada bio član HDZ-a, a Esih neovisna na HDZ-ovoj listi. Bujanec je kasnije objavio i fotografiju zajedničkog druženja na svom Instragram profilu.

– Ovo je velika pobjeda starčevićanske i slobodarske misli! Pozdrav iz izbornog stožera Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih – napisao je tada.

Nekadašnjeg Karamarkovog ministra kulture, Bujanec je pozvao i na vlastitu svadbu. Svadba se održavala dan nakon što je zagrebačka Gradska skupština uklonila ime Trga maršala Tita iz glavnoga grada.

Hasanbegović je mladencima poklonio skinutu ploču s imenom “Trg maršala Tita”, a Bujanec se zadovoljan poklonom popeo na stol i zapjevao dižući ploču u zrak.