Home Društvo Dubrovčane brine kako će otpad dopremiti do Ploča

Dubrovčane brine kako će otpad dopremiti do Ploča

SHARE

Dok se pločanska javnost suprostavlja namjeri Ministarstva zaštite okoliša da se otpad iz Dubrovnika, do izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju, odlaže na Lovorniku u Baćini, a političke opcije u Pločama se međusobno optužuju, Dubrovčane brinu sasvim druge brige.

Naime, nakon što je potpisan deset milijuna kuna vrijedan ugovor za izvođenje sanacije dubrovačkog odlagališta komunalnog otpada Grabovica – prva faza, koji su potpisali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i Arsen Zoran Tonšić, u ime izvođača radova, tvrtke G.T. d.o.o. Split, dubrovački je gradonačelnik, u današnjem Večernjem listu, izrazio zabrinutost kako će otpad iz Dubrovnika transportirati do Ploča.

„Imamo lokaciju Ploča od Ministarstva zaštite okoliša, međutim do tada nećemo imati riješeno pitanje prometovanja do Ploča, jer Pelješki most neće biti sagrađen. Nadam se da ćemo dobiti suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, dakle dopusnicu da takva vrsta prijevoza može prelaziti državnu granicu i ponovno ulaziti u Republiku Hrvatsku.

Lokacija budućeg centra za gospodarenje otpada u Lučinom razdolju, na čemu radi Dubrovačko – neretvanska županija, bit će konačno rješenje za zbrinjavanje otpada“, rekao je dubrovački gradonačelnik.