Home Šport Nenad Gagro: Uvjeren sam u to da se s nama na nebu...

Nenad Gagro: Uvjeren sam u to da se s nama na nebu raduju Luka Lovrić i Krešimir Bandić

SHARE

Juniori HŠK Zrinjski prvaci su države i mladim Plemićima treba odati veliko priznanje za osvojenu titulu.

Pored mladih nogometaša koji su tituli zaslužili i osvojili na terenu, veliko priznanje treba odati i treneru mladih Plemića Nenadu Gagri. Gagro je čovjek koji živi Zrinjski 23 sata dnevno, 7 dana u tjednu i ova titula nagrada mu je za sve što je učinio da svoje momke dovede do naslova, piše Hercegovina.info koja donosi razgovor s Gagrom, kojeg prenosimo. 

Za početak čestitke na osvojenom naslovu!

“Zahvaljujem na čestitkama u svoje ime,  ime svih trenera, djelatnika kluba i Uprave”.

Emocije su se slegle, pa možete li nam reći kakvi su osjećaji biti prvak i biti najbolji?

“Emocije se nisu još slegle, hahaha! Nema sumnje da je ovaj rezultat koji je ostvaren na ponos svima u klubu a posebno ovih dječaka koji su ga ostvarili. Mi dolazimo iz sredine gdje često znamo podcijeniti tuđe rezultate i našem gradskom žargonu reći „ta će oni”! Ovim rezultatom je obilježena jedna generacija dječaka, koja će ostati upisana u povijest juniorskog natjecanja i toga moramo postati svjesniji”.

Par puta smo pisali da je ovaj sastav pojačan kadetima i plod vaše hrabrosti?

“Što se tiče prelazaka dječaka iz kadeta u juniore to je prvenstveno projekt našega šefa Dragana Perića. Ispostavilo se da je bio potpuno u pravu jer smo kroz ovaj period od 4 mjeseca isprofilirali nekolicinu igrača za juniorski uzrast, ali i za juniorsku reprezentaciju BiH. Tako da u ovom slučaju nije bilo utjecaja moje hrabrosti jednostavno su se dječaci nametnuli svojim radom i kvalitetom”.

Uoči ove sezone nisu vam davali puno šansi za naslov. Što je to u vama proradilo da prvi prođete kroz cilj?

“Iskreno teško nas je i bilo svrstati među favorite pored Sarajeva koje je prošle godine osvojilo naslove u sve tri Premijer omladinske lige, Željezničara koji poslovično ima nadarene dječake, Zvijezde 09 koja radi na nivou akademije i vrši selekciju dječaka unutar cijele BiH i Srbije i da ne nabrajam još neke klubove s mnogo većim i masovnijim bazama od naše. Sad kad o ovome pričamo izgleda da je sve bilo lako, ali i mi smo imali naših loših trenutaka i ono što nas je dovelo do vrha je sigurno naše zajedništvo i poniznost. Pojedini dječaci su ostajali u klubu pored poziva za nacionalni tim i ustupali su mjesta jedni drugima unutar ekipe kada smo se taktički morali prilagođavati protivniku i svi ti ljudski činovi su na kraju morali biti nagrađeni”.

Bilo je puno dobrih i važnih utakmica, ima li jedna koja je ipak presudila u borbi za titulu?

“Nema razloga da sad izdvajam neke utakmice kao posebne zato što svaka utakmica nosi svoj bodovni učinak. Kontinuitet ponavljanja je bio jako bitan i mi smo u tome bili najbolji”.

Bilo je i nekih padova, kada je bilo najteže u sezoni?

“Najteže je bilo prvih 6 kola. U tom periodu smo imali 10 bodova, dva poraza i jedan neriješen susret. Sedmo kolo smo išli u goste Sarajevu i tada smo bili oplakivani od mnogih. Maksimalnim pristupom i pobjedom u tom susretu kreće jedna serija od 8 vezanih pobjeda računajući i 14 kolo proljetnog dijela”.

Iako su svi igrači zaslužni za titulu, možete li ipak nabrojati koje su to glavne karike u sastavu?

“Kada ovo kažem zaista nije fraza i ovo je pobjeda isključivo kolektiva. Normalno je da kolektiv izbaci nekolicinu pojedinaca, ali ja ne bih nikoga posebno isticao jer to ne bi bilo pravedno prema ostalima”.

Kome Vi kao trener posvećujete ovu titulu?

“Ovdje bi mogao nabrajati do jutra ali ću ponoviti ono što sam ranije u izjavama rekao kako me veseli spoznaja i uvjeren sam u to da se s nama na nebu raduju Luka Lovrić i Krešimir Bandić. Ova spoznaja bi na neki način bila i posveta”.

Vi ste i najtrofejniji trener u Omladinskoj školi Zrinjskog, ovo Vam je druga titula. Možete li nam reći koja Vam je draža?

“Mi treneri iz naše škole smo najtrofejniji treneri. Ovi uspjesi nikako ne mogu biti zasluga samo jednoga čovjeka. Ostvareni rezultati su plod timskog rada i ovom prilikom moram spomenuti moje najbliže suradnike Elvisa Margetu, Igora Melhera, sve ostale trenere i nadređene. Komparacija osvojenih titula se može očitovati na licima i emocijama dječaka koji su sudjelovali u ostvarenim rezultatima, tako da se ove dvije titule ne mogu dijeliti na dražu i manje dražu”.

Za kraj imate li neku poruku navijačima i javnosti?

“Naravno, poruka je da nastave voljeti i bodriti Zrinjski kao što to do sada činili”.

HERCEGOVINA.info