Home Zanimljivosti Gledatelji Černobila imaju ogromnu zamjerku na seriju: “Prestao sam gledati”

Gledatelji Černobila imaju ogromnu zamjerku na seriju: “Prestao sam gledati”

SHARE

HBO je svoju novu seriju Černobil pustio odmah nakon što je završilo emitiranje GOT-a i po mnogima je to odličan potez, kako bi gledatelji što prije zaboravili razočarenje koje su doživjeli gledajući posljednju epizodu Igre prijestolja. Mini-serija Černobil bavi se događajima u Černobilu 1986. godine, a na društvenim mrežama i IMDb-u svi hvale seriju i po mnogima je bolja i od Igre prijestolja.

Ipak, gledatelji redatelju zamjeraju jedan detalj, a to je naglasak kojim likovi govore.

Radnja serije smještena je u Ukrajini, a svi likovi govore čistim britanskim naglaskom i to je jedina stvar koju gledatelji zamjeraju.

“Prestao sam gledati Černobil. Ne samo da likovi govore engleski, nego se nisu potrudili da barem imaju istočnoeuropski naglasak”, napisao je jedan od gledatelja koji smatra da je serija na engleskom, pogotovo s britanskim naglaskom, potpuno neuvjerljiva.

Autor serije Craig Mazin objasnio je da su ranije odlučili da likovi neće imati ukrajinski naglasak. Mazin kaže da se istočnoeuropski naglasci vrlo lako mogu pretvoriti u komediju, što se s ovom serijom nikako nije smjelo dogoditi. Nadalje, smatra da bi drugačiji naglasak stvarao probleme glumcima jer bi se nepotrebno fokusirali na to kako odglumiti naglasak, piše Index.hr