Home Šport RK Sloga se žali da je bilo neregularno u Ljubuškom i hoće...

RK Sloga se žali da je bilo neregularno u Ljubuškom i hoće da se utakmica registrira 10:0 za njih, komesar ih odbio: propozicije su ispoštovane

SHARE

Rukometni klub Sloga i službeno je uputio žalbu komesaru natjecanja Premijer lige BiH na revanš utakmicu polufinala play– offa sa Izviđačem u Ljubuškom jer nije radio semafor u dvorani.

Dobojlije smatraju da utakmica koju je Izviđač u srijedu dobio rezultatom 30:27 nije regularna i traže da se registrira službenim rezultatom 10:0 u njihovu korist.

“Kada smo došli, semafor je bio pokvaren već dva dana, bez njega je nedopustivo igrati polufinale play – offa i po propozicijama ako domaćin ne osigura uvjete za igru gubi utakmicu službenim rezultatom 10:0. Žalili smo se delegatu i ukazali na propozicije, međutim, komesar natjecanja Zdenko Alpeza je naredio da se igra i da suci na ruci mjere vrijeme što je trajalo oko tri minuta i onda su se i oni pogubili. Jurili smo rezultat, a nismo znali koliko je do kraja, tada je dolazilo do grešaka i nervoze, a najveći problem su bila isključenja jer se nije znalo koliko je točno vremena prošlo”, rekao je Vojislav Rađa, koji je bio službeni predstavnik dobojske ekipe.

U Žalbi Sloge između ostalog stoji da će se po propozicijama utakmica registrirati službenim rezultatom 10:0 u korist jedne ekipe ako igralište nije osposobljeno domaćinovom krivicom.

Dobojlije predlažu kao dokaz žalbenih navoda da se saslušaju suci, delegat i služeni predstavnik Sloge i da se izvrši uvid u zapisnik natjecanja i video snimak utakmice, te da se registracija utakmice odgodi do okončanja prvostupanjskog i drugostepanjskog postupka.

Sa druge strane, delegat utakmice Vladimir Križanec, rekao je da su propozicije ispoštvane.

“Da li to što se dogodilo zavrijeđuje polufinale play – offa, sigurno ne, ali ispoštovane su propozicije. Kada sam došao, serviseri su rekli da dva sata pokušavaju osposobiti semafor, međutim, nisu uspjeli. Ali, mjerna jedinica na stolu je radila i uz konsultacije sa komesarom je odlučeno da se utakmica igra. Ja sam naložio da predstavnici ekipa prate rezultat na toj mjernoj jedinici, što je po propozicijama, i ja sam mjerio vrijeme, spiker je često govorio rezultat i vrijeme…”, rekao je Križanec, i dodao da nakon uakmice nije bilo žalbi na suđenje.

Alpeza je istakao da su propozicije ispoštovane, da nema sumnje u regularnost utakmice i da se natjecanje nastavlja u subotu, ali da organizatoru, Izviđaču, slijedi kazna od 200 KM jer semafor nije radio.

Takođe, komesar je dostavio informaciju da se prva utakmica finala između Borac M:tela i Izviđača igra u subotu u Banjoj Luci, pišu Nezavisne novine.