Home Zanimljivosti Spektakl u Ljubuškom

Spektakl u Ljubuškom

SHARE

U lipnju se u Ljubuškom održava trkački spektakl, više od 300 trkača i zaljubljenika u zdrav život okupiti će se na Bajeru kako bi sudjelovali na prvoj Ljubuškoj desetki – utrci u dužini od 10 kilometara sa startom i ciljom kraj Baginog mosta.

Riječ je o projektu kojeg su pokrenuli Udruga Zdrav život Kinezis, Društvo pedagoga TZK Ljubuški, a iza koje je stao čitav grad Ljubuški.

„Biti će to pravi spektakl, više od 300 trkača trčati će obalom rijeke Trebižat. Sve će iz zraka snimati dronovi kako bi se poslala prelijepa slika iz našeg grada – slika rijeke zaljubljenika u zdrav život kako trče prirodom. Diljem Bajera postaviti će se opskrbne stanice, rijekom će u čamcima patrolirati GSS-ovci. Volonteri će se angažirati kako bi uoči i nakon utrke očistili Bajer“, poručuju organizatori, koji se punom parom pripremaju kako bi utrka bila na najvišoj razini.

Nabavljena je i mjerna oprema, na startu će se postaviti pozornica gdje će se dijeliti nagrade.

U sklopu trke će se održati i treće kolo Rekreativne trkačke lige Sanus Motus.

Iz organizacije ističu da ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko-rekreativne manifestacije na nasipu Bajer, kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam.

U svakom slučaju, budući da su svoj dolazak u Ljubuški najavili trkači iz cijele regije, biti će to prilika za promovirati ljepote grada, a organizatori već u planu imaju i veće i ambicioznije projekte.

Cilj je da se Ljubuški promovira kao mjesto prelijepe prirode, mjesto u kojem se organiziraju događaji i druženja u prirodi.

Upravo stoga će ovogodišnja utrka biti održana u nešto ležernijem izdanju sa dominantnom ulogom druženja i promocije trčanja. Poslije trke će se organizirati prigodno druženje.

Organizatori također ovom utrkom žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti

Svojim nastojanjima želimo poručiti ljudima da se može!  Mostarski polumaraton je na pravi način pokrenuo trkačku zajednicu u Hercegovini, škola trčanja Sanus Motus je donijela dodatnu pozitivnu energiju. Cilj je koristiti posebnosti malih gradova za aktivaciju lokalnog stanovništva. Sa Ljubuškom desetkom nastavljamo dalje i želimo pomoći razvoju rekreativnog trkačkog pokreta i u drugim mjestima Hercegovine“, najavio je ranije Franjo Lovrić ispred Udruge Kinezis.

39102

PODACI O UTRCI
Sudjelovanje na ovoj trci je besplatno uz obavezne prijave na službenoj stranici organizatora.

Nagrade prvoplasiranim natjecateljima u muškoj i ženskoj konkurenciji:
1. mjesto 300.00KM,
2. mjesto 200.00KM,
3. mjesto 100.00KM

Početak utrke u 09.00 sati 08. lipnja 2019.

Generalni pokrovitelji:
Grad Ljubuški, Croatia osiguranje, JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, Kerametal

Partneri projekta:
Džajić commerce, Leda, Lampica, Karliko, Julius Meinl, Restoran Most, Udruga mladih Agape, GSS Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški

Medijski pokrovitelji:
Ljportal, Radio Ljubuški i Moje trčanje

Organizatori projekta:
Kinezis, Društvo pedagoga TZK Ljubuški i Sanus Motus

Spektakl u Ljubuškom