Home Politika Karamatić: Odluka suda u slučaju “Milović” je paradoks, hrvatski dužnosnici trebaju pokrenuti...

Karamatić: Odluka suda u slučaju “Milović” je paradoks, hrvatski dužnosnici trebaju pokrenuti slične apelacije za FTV i BHRT

SHARE

-Ovo je pokazatelj kako bošnjačka politika i samozvani “građani” sustavno rade na devastiranju ugleda Hrvata i ne treba očekivati da se u ovome slučaju očituju udruženja bh. novinara ili bilo tko od dušebrižnika za neovisno novinarstvo. Svi su oni u službi bošnjačke politike – rekao je za Ero.tel predsjednik HSS-a BiH i jedan od čelnih ljudi Hrvatskog narodnog sabora BiH Mario Karamatić komentirajući odluku Suda BiH koji je presudio kako Tvrtko Milović ne zadovoljava uvjete natječaja preko kojega je imenovan na dužnost na BHRT.

Karamatić ističe kako tvrdnja da Milović ne zadovoljava “svjetske strandarde novinarstva” predstavlja još jedan paradoks u bh. pravosuđu.

-Cijeli paradoks ove odluke se nalazi u tome da je Tvrtko Milović magistar novinarstva i što se tiče obrazovanja ima ga više nego dovoljno. Što se tiče rukovodećih dužnosti koje je obavljao u novinarstvu, bio je uposlenik Televizije Sarajevo, Glasa Amerike, urednik informativnog programa Face TV, direktor KISS TV, urednik brojnih portala, tako da je obrazloženje presude više nego smiješno. Nakon ove presude ja očekujem da BHRT uloži žalbu na ovu odluku i dokažu da je odluka apsurdna – istaknuo je Karamatić u izjavi za Ero.tel.

Dodao je kako također očekuje da na ovu odluku reagiraju i hrvatski dužnosnici koji su nadležni za ova pitanja.

-Mene bi osobno veselila burna reakcija hrvatskih dužnosnika koji su nadležni za ova pitanja. To su u prvom redu ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić koji je nadležan za rad Federalne televizije i trebali bi očekivati da će on podnijeti slične apelacije s obzirom na to da FTV-om godinama upravljaju kadrovi kojima je odavno istekao mandat. Također, očekujem reakciju Saše Dalipagića, zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH koji je nadležan za slična pitanja u BHRT-u – poručio je naš sugovornik.

Na kraju je i dodao kako ovakva odluka Suda BiH nije uplitanje suda u neovisnost medija. -U bošnjačkom dijelu ne postoje neovisni mediji, tako da se ne može uplitati u nešto što ne postoji. Očito da sudove i one ulažu ovakve apelacije hrani ista ruka i mislim da odgovore na pitanje tko je ta ruka treba tražiti u pojedinim stranim veleposlanstvima i sarajevskoj “čaršiji” – zaključio je Karamatić u izjavi za Ero.tel.