Home Politika Predsjednik stranke koja se zalaže za izgradnju “međunarodnog centra mladih” na području...

Predsjednik stranke koja se zalaže za izgradnju “međunarodnog centra mladih” na području Vrgorca, Makarske i Ljubuškog poslao priopćenje nakon teksta o porazu na izborima

SHARE

Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila tekst u kojem su na šaljiv način prokomentirali kandidate koji su na izborima za EU parlament dobili smiješno malo glasova, oglasio se i predsjednik Stranke Hrvatskog zajedništva Miljenko Marić.

U tekstu u tekstu pod naslovom „KAKO TO”, koji je izašao u Slobodnoj Dalmaciji u četrtak 30. svibnja 2019. godine na stranici 14, novinar Slobodne Dalmacije Vinko Vuković podrugljivo aludira na Stranku hrvatskog zajedništva i njezina predsjednika Miljenka Marića. Iz navedenog teksta vidljivo je da Vukoviću smeta hrvatsko zajedništvo. U tekstu novinar Vuković navodi „ Prema Bruxellesu krenuli iz Zadra. Došli su do Benkovca. Pokušali smo kontaktirati predsjednika Miljenka Marića, no nismo uspjeli. Očito se odmara nakon naporne kampanje. Recimo, imali su skup čak i u Gospiću, pa su se naljutili na novinare što na njega nitko nije došao”, piše Marić u svom demantiju.

A da su došli, čuli bi da se SHZ, među ostalim, zalaže i za izgradnju “međunarodnog centra mladih” na području Vrgorca, Makarske i Ljubuškog te za blokiranje Srbije na putu u Uniju. A zalažu se i da Unija zabrani rad udruga u Italiji koje svojataju hrvatski teritorij, kao i da se Hrvatima dopusti nesmetan rad u Švicarskoj, napisao je u tekstu novinar.

Marić u svom demantiju tvrdi kako se nije naljutio na novinare u Gospiću.

“Stranka hrvatskog zajedništva već desetak godina i njezin predsjednik Miljenko Marić imaju kontakt broj mob: 099/7971611 i e-mail adresu: shzzadar@gmail.com, koji stalno javno stoje na stranicama SHZ-a i svatko do njih može doći, ali samo zlonamjeran novinar Vinko Vuković navodi da nije uspio kontaktirati predsjednika SHZ-a. Predsjedniku SHZ-a nije zabilježen kontakt novinara Vinka Vukovića. I zbog toga ide blatiti SHZ-a i njezina predsjednika. Novinar Vinko Vuković time je prekršio neovisnost, profesionalnost i dosljedno poštivanje temeljnog načela slobode izražavanja, kao i da je time povrijedilo načelo ravnopravnosti političkih stranaka za praćenje izbora članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske 2019. godine.
Koliko je novinar Vinko Vuković profesional vidljivo je i po tome što u tekstu nije naveo da je SHZ imao skupove u Zadru, Šibeniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu…, kada su izvješćivala hrvatska sredstva informiranja o tim skupovima. Jedino u Gospiću HRT nije došao, zbog čega su se i ispričali. Kako to da profesinalni novinar Vinko Vuković nije izvješćivao sa SHZ-a skupa sa Splitske rive. Nije se tada pojavio, a sada blati SHZ. Dakle, U Splitu su mu kandidati SHZ-a i predsjednik SHZ-a bili blizu, a ne da sada lupeta da ne može kontaktirati predsjednika SHZ-a. 

Dakle, mr. sc Miljenko Marić na usluzi je čovjeku i cijeni zajedništvo, ali zato ga kleveću i napadaju bivši i potencijalni okupatori Hrvatske, jer je beskompromisan borac za opće dobro, jer zagovara red, rad i disciplinu, što Hrvatima manjka, a zlu smeta.

Zato, ubuduće, Vinko Vuković i njemu slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata. Škude po cijenu duše nas ne zanimaju kao Vinka Vukovića, jer mi dok radimo golu egzistenciju pretpostavljamo”, napisao je u svom priopćenju Marić.