Home Crna kronika Učitelj iz Novog Marofa prijavljen za spolno uznemiravanje curica. Snimile su ga

Učitelj iz Novog Marofa prijavljen za spolno uznemiravanje curica. Snimile su ga

SHARE

Osam djevojčica od jedanaest i dvanaest godina optužile su jednog od nastavnika informatike osnovne škole u Novom Marofu za spolno uznemiravanje. Čak su ga i snimile kako ih dira, objavljeno je u emisiji “Potraga” na RTL-u.

Nakon što su sve ispričale roditeljima, pod njihovim pritiskom ravnatelj osnovne škole u Novom Marofu optuženog je učitelja prijavio i policiji i Ministarstvu.

“Kćer mi je pričala da na satu informatike učitelj miluje curice po kosi, dira po ramenu. Kasnije je počeo s diranjem po nozi svih učenica, leđima, a odnedavno i diranje stražnjice, štipanje, govori im da su komadi”, rekla je majka 11-godišnje učenice za “Potragu”.

“Učitelj je došao do njezine stolice, čučnuo, stavio je ruku na naslon pa spustio i počeo je dirati po stražnjici”, rekla je majka jedne 12-godišnje učenice.

“U toj cijeloj situaciji sam bio izbezumljen i nisam znao na koji način da pomognem djetetu”, rekao je otac 11-godišnje učenice.

Djevojčice, nepovjerljive u dio svojih nastavnika, odlučile su sve snimiti mobitelom. Snimka pokazuje suptilan način na koji dodiruje djevojčice. Zlostavljanje navodno traje mjesecima.

Nisu dobile očekivanu zaštitu i podršku

Roditelji tvrde da su djevojčice sve prijavile psihologinji i defektologinji, ali da nisu dobile očekivanu podršku.

“Plakala je u srijedu kada su išle kod psihologa u školi zato jer su oni stali u obranu učitelja i ona je bila jako razočarana. Govorila je da smo sad mi krive, a nije kriv učitelj”, rekla je majka 12-godišnje učenice.

“Nisu stale u obranu djece. Nisu ih pitale čak ni što se dogodilo, kako su se osjećale. Ništa. Nego su im pričale da će se on vratiti drugi tjedan u školu, da će on opet imati informatiku i da on to tako nije mislio s tim što ih je dirao”, rekla je majka 11-godišnje učenice.

Djeca su na razgovor, kako tvrde roditelji, pozvana bez prisustva roditelja. Djeca su sve prijavila i svojoj razrednici, a ona ravnatelju škole Anđelku Bošnjaku.

Ravnatelj: To su osjetljiva pitanja

Ravnatelj škole Anđelko Bošnjak nije htio puno govoriti o cijelom slučaju.

“U cilju zaštite djece koja su nam na prvom mjestu, njihova sigurnost, ne mogu davati detaljne informacije”, rekao je ravnatelj OŠ “Novi Marof” Anđelko Bošnjak.

“Znate i sami da su to osjetljiva pitanja, ne mogu to detalje iznositi, a i neću zbog zaštite djece. Sva su djeca u školi kao da su moja djeca”, rekao je ravnatelj.

O cijelom slučaju se oglasilo i Ministarstvo:

“Odmah po saznanju o podnesku koji je vezan za OŠ Novi Marof, a koji se odnosi na prijavu spolnog uznemiravanja od strane nastavnika prema učenicama 5. razreda, otvoren je inspekcijski postupak, a prvi dio nadzora u Školi izvršen je dana 29. svibnja 2019.”

Na bolovanju je

“Potraga” doznaje da je prozvani nastavnik otišao na bolovanje, a da je na njegovo mjesto došao drugi profesor.

Policija nastavlja istragu.