Home Društvo Bomba u Sloveniji? ‘Milošević u bijesu 1991. minirao Krško, a nacrt plana...

Bomba u Sloveniji? ‘Milošević u bijesu 1991. minirao Krško, a nacrt plana je u Moskvi’

SHARE
Agenti obavještajnih službi CIA, MI6 i BND navodno još uvijek intenzivnom potragom pokušavaju doći do tog opasnog dokumenta čija realizacija bi mogla razoriti cijelu Sloveniju i ubiti najmanje milijun ljudi
Slobodan Milošević u trenucima bijesa 1991. godine navodno je naredio miniranje nuklearne elektrane Krško, a nacrt tog istog plana završio je u Moskvi u rukama čovjeka koji i dan danas uživa veliko povjerenje ruskog predsjednika Putina, piše srpski Kurir. Ove informacije nisu službeno potvrđene.

Agenti obavještajnih službi CIA, MI6 i BND navodno još uvijek intenzivnom potragom pokušavaju doći do tog opasnog dokumenta čije realizacija bi mogla razoriti cijelu Sloveniju i ubiti najmanje milijun ljudi.

Izvor blizak Kuriru koji surađuje i s Wikileaksom rekao je da je Milošević 1991. zbog obaranja vojnog helikoptera u Sloveniji bez pretjeranog razmišljanja naredio da se minira Krško.

– Stručni operativci upozorili su Miloševića i predočili mu da bi posljedice od udara kod isticanja radijacije mogle biti „nuklearna bomba“ s nesagledivim posljedicama u Europi. Nakon toga je on ipak stopirao ovu akciju i naredio povlačenje specijalnih jedinica koje su minirale područje u Sloveniji. Operativci su prilikom povlačenja samoinicijativno u znak upozorenja „digli u zrak” dalekovod u okolini nuklearke Krško – kaže neimenovani izvor.

Tajne službe i ostali stručnjaci već godinama navodno pokušavaju pronaći zakopane eksplozive, ali bezuspješno.

– Bez plana miniranja nitko ne može demontirati ovo područje. Obavještajci mnogih službi pokušavaju na sve moguće načine doći do tog plana, jer i dalje postoji realna opasnost da se plan aktivira i ubije milijun ljudi – tvrdi Kurirov izvor koji dodaje da se plan nalazi na ‘tajnome mjestu’. 

Također navodi da je Miloševićeva obitelj oduvijek bila bliska s Moskvom pa je zato nacrt tamo i završio. Obavještajci smatraju da plan posjeduje čovjek od oko 60 godina, pripadnik Nacionalne garde, kojeg nazivaju ‘Putinovim lavom’.