Home Zanimljivosti Čapljinac Dominik Udženija pravi heroj: Spasio djevojčicu od naleta tramvaja u Zagrebu

Čapljinac Dominik Udženija pravi heroj: Spasio djevojčicu od naleta tramvaja u Zagrebu

SHARE

Proteklih mjeseci smo pisali kako je Čapljinac Dominik Udženija koji je magistrirao industrijsko inženjerstvo na splitskom FESB-u, pokrenuo kvizašku pub scenu u Hercegovini. Danas vam donosimo još jedan članak o plemenitom djelu našeg Čapljinca.

Naime Dominik se, kao nažalost i mnogi mladi i obrazovani ljudi susreo s problemom nezaposlenošću te je odlučio sreću potražiti izvan granica BiH. Proteklih dana, dobio je poziv za posao u Zagrebu.

Ali osim posla, svoje prve radne dane u Zagrebu Dominiku će zasigurno pamtiti i po jednom plemenitom djelu – spašavanju trogodišnje djevojčice od naleta tramvaja.

Prava drama se odvijala u četvrtak poslijepodne kada je na jednoj od tramvajskih stanica u gradu Zagrebu djevojčica (3) pala na tramvajsku prugu u trenutku kada je isti jurio prema njoj. Dvadesetpetogodišnji Dominik je u tom trenutku čekao na pješačkom prijelazu koji razdvaja dvije tramvajske linije u dva smjera. Vidjevši da je djevojčica izmakla majčinoj kontroli, pretrčao je obje tramvajske pruge i uhvatio djevojčicu nakon čega je skočio s njom na kolnik.

Očevidci kažu da je bio pravi horor za gledati budući da je tramvaj iza tog čina prošao za par sekundi.

Skromni Dominik nije želio davati izjavu za medije, samo je kratko rekao da se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme te da mu je drago da je djevojčica dobro. Izjavu za medije je dala majka djevojčice (34) koja ističe da je neizmjerno zahvalna mladom Čapljincu na ovom hrabrom činu.

”Okrenula sam se na sekundu i vidjela dijete na pruzi prema kojoj juri tramvaj. Od šoka nisam ni stigla reagirati, ali je pravovremeno reagirao jedan momak kojem ovom prilikom neizmjerno zahvaljujem. Čekao je svoj pješački prolaz na ”crvenom” i jako brzo je preskočio obje tramvajske linije i gotovo pa u zadnji tren maknuo moje dijete s pruge. Drago mi je da je i sam prošao bez ozljeda i da se sve dobro završilo.” ističe majka trogodišnje djevojčice.

Ekipa portala čestita Dominiku na ovom hrabrom činu i njegovoj reakciji u ovako stresnoj i opasnoj situaciji!

Đaka city