Home Crna kronika Iva i Renata bile su najbolje prijateljice; s osmijehom su otišle na...

Iva i Renata bile su najbolje prijateljice; s osmijehom su otišle na izlet, a roditeljima će biti vraćene u mrtvačkom kovčegu

SHARE

“Zvala sam Renatu na mobitel, ne javlja se, zvala sam onda i prijateljicu joj Ivu, ni ona se ne javlja. Čula sam od kolegice da su moja i njezina kći, Renata i Iva, poginule na mjestu, ali nitko mi ništa službeno ne govori. Molim vas, recite mi, zašto mi nitko ne javlja da znam što mi je s djetetom”, očajno je zavapila majka jedne od poginulih učenica na koje je naletio kamion na odmaralištu autoceste između Novske i Okučana.

Renata i njezina prijateljica Iva J., kao i većina ostalih učenika iz autobusa ustali su se kako bi malo potegnuli noge. Iz Dalja su išli na izlet u Sveti Filip i Jakov. Na odmorištu na kojem su stali već je bilo nekoliko automobila i drugih vozila. Nitko nije slutio da im se upravo sprema horor.  Kamion je u nekontroliranoj vožnji udario minibus, nekoliko automobila te je udario i dvije djevojčice koje su izašle iz autobusa… Na mjestu su preminule. U naletu autobusa još su teško ozlijeđene dvije žene iz minibusa.

Čim su se ugledali, u plač su briznuli i učenici OŠ Dalj i njihovi roditelji. Bez riječi su se čvrsto grlili, glasno jecajući. Autobus prepun tužnih lica, jada i očaja parkirao se oko 16 sati pred daljsku školu. Kada je odlazio, ujutro u 7, ispraćali su ih sa osmijehom. Tragedija na odmorištu u Novskoj, svima im je promijenila život naglavačke. Za razgovore s novinarima nisu bili sposobni. Kamion je, povjerili su se bližnjima, “kupio sve pred sobom”, pa su sretni što žrtava nema više.

Nastava se u ponedjeljak neće održati, proglašen je dan žalosti u školi, a općina je najavila da će cijeli tjedan proglasiti žalost. Kada prođe pokop, đaci će ponovno sjesti u klupe, piše Večernji list.