Home Crna kronika Šokantne informacije iz istrage: U stanu Brkića pronađeno oproštajno pismo?

Šokantne informacije iz istrage: U stanu Brkića pronađeno oproštajno pismo?

SHARE

Profesor matematike u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevjenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer u 7.55 sati dogodila u tunelu Igman na autoputu Vlakovo – Lepenica.

Teške ozljede zadobio je njihov maloljetni sin B. B., koji je zbrinut u bolnici Univerziteta u Sarajevu.

Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeni dječak, iako ima višestruke ozljede izvan je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najvjerojatnije spasilo život, piše Avaz. Ford u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se.

Liječnici Hitne pomoći na mjestu događaja mogli su samo utvrditi smrt Brkića, njegove supruge i kćerke.

Pojedini mediji objavili su dan ranije informaciju da je Brkić imao krivotvorenu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kako neslužbeno doznaje Avaz, u vozili su pronađene neke diplome. Ono što slučaju daje jednu sasvim drugu konotaciju jeste informacija koja je neslužbeno rečena za Avaz.

U stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronađeno je njegovo oproštajno pismo.

Istražiteljima je dodatno skrenulo pozornost jeste to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja.

Kasnijim ispitivanjem susjeda i poznanika stradale obottelji, otkrivena je još jedna činjenica – u Brkićevom stanu jučer ujutro intervenirala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina.

Dodatno, stan je bio otključan, a ključ u bravi. Ovu informaciju potvrdile su jučer i njegovi susjedi za Avaz kazavši također, da su pripadnici MUP-a SŽ obavili uviđaj u stanu. Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade, kazao je da je Brkića vidio jučer ujutro prije nesreće.

-Vidio sam ga jutros (jučer, op. a.) kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od susjkeda da mu isključi plin i zaključa stan – kazao je Hadžiavdija. Zbog tragedije koja se dogodila iz uprave srednje školske gdje je stradali radio stigla je obavijest o odgađanju proslave maturske večeri.

U šoku zbog pogibije kolege, u školi nisu željeli davati nikakve izjave. Općinski načelnik donio je odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude pokop nastradalim članovima obitelji Brkić.