Home Šport Pročitajte priopćenje NK Ljubuški nakon osvajanja Međužupanijske lige

Pročitajte priopćenje NK Ljubuški nakon osvajanja Međužupanijske lige

SHARE

NK Ljubuški je pobjedom 3-0 protiv HNK Drinovci postao prvak 1. Međužupanijske lige HBŽ/ZH te se plasirao u Drugu ligu Federacije.

U posljednjem kolu lige, pred oko 200 gledatelja na Babovcu svladana je momčad HNK Drinovci rezultatom 3:0.

Uoči utakmice Drinovci su bili prvoplasirana ekipa prvenstva, a domaći Ljubuški je trebao upisati pobjedu od 3 ili više golova razlike kako bi ih preskočio i osigurao naslov.

U tome su Ljubušaci na kraju i uspjeli, te osigurali prvo mjesto, unatoč tome što Drinovci imaju do kraja odigrati još jednu utakmicu, onu odgođenu utakmicu 9. kola protiv NK Šator.

Evo što su tim povodom priopćili iz NK Ljubuški.

“Po iznimno velikoj vrućini koja je otežavala igru, naša momčad od samog početka utakmice zagospodarila je terenom.
Sjajna timska igra kompletne ekipe dovela nas je u jako puno prilika pred golom gostiju, međutim kao da lopta jednostavno nije htjela u gol.

Najprije je Bošnjak glavom pogodio okvir gola nakon ubačaja Hercega.

Nakon toga u prilici je Živkušić, međutim golman uz pomoć vratnice odbija loptu.

Gosti iz Drinovaca bazirali su se na kontru, te su iz takve jedne prilike pucali preko gola.

Sjevalo je sa svih strana pred vratima Drinovaca. Granić sjajno puca lijevicom, ponovno stativa. Pokušali su Lauc i Pehar iz daljine, ali ponovno se ispriječio okvir gola, te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novo. Domaći vratar Pavlović praktički nije ni imao posla, dok su se u napadu redale prilike za prilikom.

Igrala se 52. minuta kada je Pehar uposlio Bošnjaka, kojeg gostujući igrač obara u kaznenom prostoru.

Brajković je izveo jedanaesterac, te sigurno zabio za 1:0.
Nakon gola, malo sreće i za našu ekipu nakon silnih promašaja.

Poslije kornera i gužve u šesnaestercu, najspretniji je bio ponovno Brajković te zabio za 2:0 i veliko oduševljenje domaćih.

Gosti iz Drinovaca su nakon drugog gola fizički dosta pali, a naša momčad je tražila put do trećeg gola, međutim završnica nije bila na našoj strani danas.

I onda pred kraj utakmice, jedan ubačaj Puljića sa desne strane, na loptu je natračao Markić kojeg s leđa obara gostujući branič, te je sudac opravdano pokazao na bijelu točku.

Brajković je ponovno bio izvođač, danas raspoloženi vratar Drinovaca brani mu udarac, međutim iz drugog pokušaja uz malo sreće zabija za svoj treći pogodak na utakmici i Ljubušaci su mogli slaviti naslov prvaka.

Čestitke svim igračima koji su po iznimmo teškom vremenu ostavili zadnji atom snage za pobjedu i naslov.

Čestitke treneru i upravi kluba i svima onima koji su dio ovog kolektiva kroz cijelu sezonu.

Čestitke i gostima iz HNK Drinovci koji su kroz sezonu bili više nego ravnopravan protivnik našoj ekipi, te su učinili ovu sezonu napetom do samog kraja.

Za naš klub sada slijedi odmor, pa nakon toga priprema za Drugu ligu Federacije, gdje ćemo sigurno igrati značajnu ulogu.”