Home Društvo Arnela Sudar: “Stipendija olakšava i meni i roditeljima”

Arnela Sudar: “Stipendija olakšava i meni i roditeljima”

SHARE

U velikoj vijećnici Grada Livna upriličeno je potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija uspješnim i nadarenim studentima, studentima iz obitelji slabijega materijalnog stanja i studentima djeci branitelja za akademsku 2018./2019. godinu, piše Večernji list.

U dvorani je bilo više roditelja nego studenata, budući da su bili zauzeti nastavnim obvezama, a u svom obraćanju gradonačelnik Luka Ćelan izrazio je zadovoljstvo što je Grad ove, za razliku od prethodne godine, osigurao sredstva za veći broj stipendija, uz napomenu da su stipendije dobili svi oni koji su se prijavili na natječaj, a ispunili su njegove kriterije.

“Svake godine nastojimo povećati broj stipendija, tako da smo i ove godine povećali broj na 75 stipendija, nadam se da ćemo s tim trendom nastaviti i u idućoj godini. Ono što bih želio kazati je da ćemo sredstva vrlo brzo isplatiti i na koncu želio bih čestitati svima onima koji su dobili stipendije i poželjeti im sve najbolje u budućem školovanju”, kazao je, među ostalim, gradonačelnik Čelan.

Arnelu Sudar, studenticu komunikologije u Mostaru, novinari su pitali što joj znači stipendija: “Želim zahvaliti prvo gradonačelniku Grada Livna, također u svoje ime i uime svih studenata, a ova stipendija će olakšati kako meni tako i mojim roditeljima”.

Pravo na dodjelu stipendija imali su redoviti studenti prve, druge, treće, četvrte i pete godine studija koji studiraju izvan Grada Livna, uz uvjet da imaju prebivalište u Livnu najmanje dvije godine prije podnošenja prijave na natječaj i da nemaju status apsolventa.

Veseli podatak da se u skupini uspješnih i nadarenih ove godine našlo čak 38 studenata.