Home Zanimljivosti Sada će tužiti Elektro: Ostao zaglavljen u liftu jer su isključili struju,...

Sada će tužiti Elektro: Ostao zaglavljen u liftu jer su isključili struju, oni kažu da su najavili isključenje

SHARE

Zbog greške u najavi isključenja struje u njegovoj zgradi, Zeničanin Bilal Isaković 10. lipnja je ostao zaglavljen nekoliko sati u liftu, a nisu mu mogli pomoći ni vatrogasci.

-Najavljeno je kako će struje nestati u 11 sati, informirani smo o tome uredno, ali došlo je do greške, pa su struju isključili u 8.30. Kada je nestalo struje, bio sam u liftu i zaglavio se između devetog i desetog kata. Bio sam bespomoćan i zarobljen na međukatu, gubio sam zrak i osjećao nesvjesticu – priča Isaković za Avaz..

Uzaludno je, dodaje, dozivao pomoć. Zatim je pozvao vatrogasce, a o svemu je odmah informirao i nadležne u „Elektrodistribuciji“ Zenica.

-Vatrogasci su samo uspjeli otvoriti vrata lifta, da bih imao zraka. Nisu me mogli izvući jer je bilo usko. Hvala momcima iz „Mervana“ koji su ručno podigli lift, jer iz „Elektrodistribucije“ nisu željeli uključiti struju uz izgovor da su najavili nestanak struje – govori Isaković, koji je potražio i liječničku pomoć, a planira i tužiti „Elektrodistribuciju“ zbog ovog propusta.