Home Crna kronika U Zagrebu uhićen bjegunac iz BiH kojeg se bojao Glavaš

U Zagrebu uhićen bjegunac iz BiH kojeg se bojao Glavaš

SHARE

Osuđeni ubojica i bjegunac iz mostarskog zatvora Mladen Džidić uhapšen je u Hrvatskoj, a ovu informaciju za Klix.ba potvrdilo je nekoliko izvora iz bosanskohercegovačkih policijskih agencija.

Neslužbeno se doznaje da je Džidić uhapšen prije tri dana u Sesvetama u jednom stanu gdje je pronašao utočište.

Klixu je potvrđeno i da mu je u Hrvatskoj za sada određen pritvor do sredine kolovoza, a o svemu je obaviješten Interpol u Sarajevu, koji je i raspisao crvenu tjeralicu za Džidićem.

Treba podsjetiti da se on nakon redovnog dopusta nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar. Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. siječnja u 13 sati, no odlučio je pobjeći. Za to vrijeme mu se gubio svaki trag.

Inače, u raspisanoj potjernici je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstva Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.

Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica.

Na njega se svojedobno žalio Branimir Glavaš dok je bio u zatvoru u BiH. Glavaš je tada izjavio kako njega i druge zatvorenike Džidić maltretira.

Džitića je kasnije, 2012., pretukao jedan zatvorenik, a dvije godine kasnije je u znak osvete cimera u ćeliji dok je spavao polio vrelom vodom po licu, piše Index.hr