Home Zanimljivosti Stiže sezona kupanja: Evo kako se kreću cijene u Makarskoj rivijeri, kava...

Stiže sezona kupanja: Evo kako se kreću cijene u Makarskoj rivijeri, kava 10 kn, pizza 55…

SHARE
Naglim porastom temperatura i sezona godišnjih odmora uveliko je počela. I ove godine najpopularniji je odlazak na more. Većina bh. građana odlučuje se za ljetovanje na Jadranu, gdje je temperatura zraka do 34 stupnja, što je idealno vrijeme za kupanje.

Stoga ne čudi da su u Baškoj Vodi, koja ljeti ima bogatu gastronomsku ponudu i noćni život, plaže već pune, a temperatura mora je čak visokih 26 stupnjeva. Kada je riječ o cijenama evo koliko ćete novca morati izdvojiti za ljetovanje na Jadranu ove godine, piše Klix.ba.

Tako se u jednom od restorana uz plažu, kava naplaćuje 10 kuna (2,5 KM), pizzu možete pojesti za 55 kuna (nešto manje od 14 KM), a točeno pivo popiti za 17 kuna (nešto više od 4 KM).

Za korištenje suncobrana morat ćete izdvojiti 30 kuna (7,5 KM), za ležaljku 40 kuna (10 KM), dok tuširanje na plaži košta 2 kune (0,5 KM).

S druge strane, situacija u Makarskoj je slična kao i prošle godine. Plaže su jako dobro popunjene, dok je more hladnije nego inače, ali i dalje ugodno za kupanje.

Kada je riječ o cijenama, u Makarskoj kava košta 8 kuna (2 KM), coca-cola 15 kuna (nešto manje od 4 KM), pivo 20 kuna (5 KM), korištenje ležaljke 50 kuna(12,5 KM), tuširanje na plaži iznosi isto kao i u Baškoj Vodi 2 kune (0,5 KM), dok ćete na pristojan ručak moći otići za 40 kuna (10 KM).

Za Makarsku je poznato da je bogata dodatnim sadržajima te da možete iznajmiti od bicikla, preko električnog romobila, do jahte.

Cijene u ugostiteljskim objektima jeftinije su u centru mjesta pored marine, nego uz plažu, gdje je šetnica i turistički dio. Tradicionalno, u Makarskoj ljetuje dosta turista iz BiH, a zajednička tema mnogima su morski psi koji su viđeni nekoliko puta.

S druge strane, plaže su po običaju čiste i lijepo uređene.