Home Šport Majstor iz Drinovaca: Mi koji odrastamo na selu zdraviji smo i čvršći...

Majstor iz Drinovaca: Mi koji odrastamo na selu zdraviji smo i čvršći od ovih iz grada

SHARE
U građevinskim poslovima stalno ćete čuti da netko nekoga zove majstorom, međutim, na nogometnom terenu to je rijetkost. Ipak, postoji iznimka i igrač nadimka Majstor, piše Večernji list BiH.

Puno utakmica u nogama

On je Ante Majstorović, novi nogometaš Osijeka, koji je grad Zagreb zamijenio za ravnu Slavoniju. Majstorovićev put je takav da može reći da je doktorirao u HNL-u. Iako su neki mediji prenijeli da je on prošlogodišnje sezone najpozitivnije iznenađenje HNL-a, oni koji ga poznaju znaju da Majstor u kontinuitetu igra uspješno i tako potvrđuje nadimak koji je dobio, što zbog prezimena što zbog nogometnog talenta.

Svoje prve korake Majstorović je napravio u rodnoj općini Grude, u mjestu Drinovci. Igrao je u Vinjanima u vremenu današnjeg reprezentativca Ante Rebića, a prvi seniorski klub bio mu je NK Imotski.

Odatle je otišao za Split pa u Dinamo, onda na posudbu u Lokomotivu tri godine, gdje je bio jedan od ključnih braniča. Za Večernji list rođeni Hercegovac govorio je o karijeri, a za početak smo ga pitali kako komentira natpise da je iznenađenje HNL-a ako se zna da je godinama standardan i pouzdan stoper.

– Pa i ja bih rekao da i nisam baš iznenađenje HNL-a jer imam gotovo 150 utakmica u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi na poziciji stopera, a tek mi je 25 godina – govori nam u uvodu Majstor iz Drinovaca, koji očekuje nastavak dobrih igara.

– Nadam se da ću nastaviti s dobrom igrom kakva je bila do sada te da ću pomoći svom novom klubu da se plasiramo što dalje u Europi, a da u HNL-u zauzmemo što bolju poziciju, barem drugo mjesto – iskren je Majstorović. Prednost u novom klubu je i to što mu je jedan od najboljih prijatelja Mirko Marić.

Njega je Kohorta lani izabrala za najboljeg igrača Osijeka, a momčad je cijelo vrijeme držao pri vrhu svojim golovima. Naime, Gruđanin iz mjesta Borajna drugi je najbolji strijelac HNL-a u netom završenoj sezoni.

– Naravno da će mi se biti lakše uklopiti kada je tu moj prijatelj Mirko Marić, koji je jedan od najvažnijih igrača Osijeka – kaže nam Majstorović. Pitamo ga i kako komentira činjenicu da je grudsko podneblje dalo toliko velikih nogometnih imena.

Nedavno je Večernji list radio analizu u sklopu 60 godina kluba pa je nabrojio samo neka od velikih imena čiji su korijeni s ovih prostora ili su prve nogometne korake napravili ovdje poput Zdravka Jurčića Miša, Zvone Bobana, Krune Jurčića, Darija Šimića, Jerka Leke…

– Valjda je to takvo mjesto (smijeh). Mi svi koji odrastamo na selu malo smo zdraviji i čvršći od ovih iz grada. Međutim, osim bivših i nas aktualnih nogometaša, ima tu još mladih ljudi koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti, ali uvjeti su nam katastrofa. Treba poboljšati uvjete i promijeniti stvari nabolje i onda bi bilo još i Marića i Majstorovića i svih drugih koji se danas profesionalno bave nogometom – govori Majstorović.

Najbolje ljeto

S obzirom na to da je odličan stoper, a oni koji su igrali s njim znaju da jako dobro odrađuje zadaće i na desnom i na lijevom beku, pitamo Majstora bi li spremno zaigrao na tim pozicijama da dobije poziv iz reprezentacije.

– A ja sam po prirodi stoper i to igram u kontinuitetu posljednje tri godine, a ove dvije koje spominjete, iskreno, ne volim, ali igrao sam ih u nekoliko utakmica u Lokomotivi i u Splitu također. Međutim, kad već spominjete reprezentaciju, uskočio bih i na gol ako bi zatrebalo – ističe Majstorović.

Za kraj, osim u profesionalnom, ovu godinu ispunio je i na privatnom planu. Oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Andreom prije nekoliko dana.

– Naravno da mi je ovo ljeto najbolje u životu. Napokon sam ispunjen i kao čovjek i kao igrač – govori 25-godišnji nogometaš Osijeka pred kojim su novi izazovi kako u Europi tako i u HNL-u, piše Vecernji.ba