Home Crna kronika ​Livno: Zbog izgubljene torbe napao zaposlenika kolodvora: Šakom ga udario u predjelu...

​Livno: Zbog izgubljene torbe napao zaposlenika kolodvora: Šakom ga udario u predjelu oka…

SHARE

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva, Općinski sud u Livnu odredio je 54-godišnjem M.M. iz Livna jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničko ponašanje.

Kako se navodi u prijedlogu, osumnjičenom se stavlja na teret da je 12. lipnja 2019. godine, na autobusnom kolodvoru u Livnu, prišao 49- godišnjem P.Č iz Livna, zaposleniku poduzeća za prijevoz putnika te ga povišenim tonom grubo vrijeđao i psovao, tražeći da mu vrati izgubljenu torbu, a kada se oštećeni okrenuo, osumnjičeni mu je prišao s leđa i šakom ga udario u predio desnog oka i nosa, nanijevši mu tjelesne ozljede.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje postupanje Županijsku tužiteljstvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koje tužiteljstvo u narednom periodu planira ispitati, kao i zbog bojazni da će ponoviti kazneno djelo jer se radi o ranije osuđivanoj osobi, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, piše Fena.