Home Gospodarstvo Usporedbe cijena u Neumu i Makarskoj: evo koliko košta noćenje, večere i...

Usporedbe cijena u Neumu i Makarskoj: evo koliko košta noćenje, večere i pića u BiH turističkom odredištu, a koliko na razvikanoj rivijeri

SHARE

Da je protekli vikend bio prvi udarni ove turističke sezone najbolje su pokazale gužve koje su vladale na graničnim prijelazima. Turistički radnici u našem jedinom gradu na moru, Neumu, zadovoljni su, piše Dnevni Avaz.

Kada se uzmu u obzir dosta visoke cijene na Makarskoj rivijeri, za mnoge bh. građane je Neum najjeftinija opcija, piše Avaz.

Tako apartman za četveročlanu obitelj u Neumu u trajanju od sedam dana s uključenim doručkom košta oko 800 KM, ili preračunato u našu valutu – 3000 kuna.

Također, noćenje u privatnom smještaju se i ove godine može naći po cijeni od 20 KM (75 kuna), a u pojedinim hotelima na bazi polupansiona moguće je odsjesti i za 64,50 KM (250 kuna).

Cijene hrane i pića u Neumu su iste kao u ostatku BiH ili neznatno više. Tako kava, uglavnom, košta dvije KM (7,5 kuna).

Cijene sokova i piva se kreću od 2,5 do pet KM (od 9.50 do 19 kuna), a ručati se može i za 10 KM (38 kuna), koliko u pojedinim objektima košta pizza, kao i za sedam KM (26.50 kuna), koliko su, primjerice, ćevapi.

Unajmljivanje ležaljki i suncobrana se kreće između šest i sedam KM (oko 26 kuna), a parking po satu od 1,5 KM do dvije KM (oko 7.50 kuna).

Pošto se u Avazovom tekstu spominje Makarska, provjerili smo cijene smještaja na Booking.com-u, te u loklanim ugostiteljskim objektima.

Dakle, u Neumu se može naći apartman za četiri osobe koji će za sedam dana zapadati 3000 kuna.

U Makarskoj smo pak jedan od jeftinijih dvosobnih apartmana za četiri osobe našli za 5500 kuna, a ima i onih za koje treba izdvojiti i do 10.000 kuna.

Međutim, valja napomenuti da ima i dosta jeftinijeg smeštaja, ali je udaljeniji od mora i ne odiše nikakvim luksuzom.

Međutim, nema šanse da se u Makarskoj može naći bilo kakav smještaj za 75 kuna po noći, a kakav se može naći u Neumu.

Također, ako se u Neumu kava može popiti za 7.5 kuna, to nećete doživjetiu Makarskoj.

I pizza je u Makarskoj duplo skuplja nego u Neumu – za veliku će te izdvojiti oko 50 kuna, međutim ako se malo istraži mogu se naći i jeftinije opcije jer zašto objedovati u centru grada kada se može proći i duplo jeftinije malo izvan centra.

Uglavnom, Neum je praktički duplo jeftiniji od makarske rivijere.