Home Crna kronika U Njemačkoj se policajcu svidjela žena koju je zaustavio, pokušao je bolje...

U Njemačkoj se policajcu svidjela žena koju je zaustavio, pokušao je bolje upoznati pa sada plaća kaznu od 1.400 eura

SHARE

Ni želja za upoznavanjem žene više nije bezopasna. Makar u slučaju jednog policajca iz Stuttgarta. On je tijekom provjere zaustavio jednu ženu, uzeo njezine podatke, nije je imao razloga zadržati, a očito je to želio. 

Htio ju je malo bolje upoznati, pa će za to sada morati  platiti 1.400 eura kazne. Naime, policajac je iz svog službenog automobila  unio podatke žene u Savezni informacijski sustav podataka.

Dobio je njezin telefonski broj i kasnije je nazvao. Policija nije objavila kako je žena reagirala, no državni službenik Ureda za zaštitu podataka Stefan Brink, u utorak u Stuttgartu je kazao:

“Policajac je zloupotrijebio svoj položaj u privatne svrhe. Zvao je ženu bez ikakvog službenog razloga, ili njezinog pristanka”.

Izrečena kazna djelatniku javne službe je prva izrečena kazna od stupanja na snagu Zakona o zaštiti privatnosti EU, krajem svibnja 2018. godine.

“Bilo je još oko deset sličnih slučajeva. Zaposlenici  javnih službi također moraju poštivati ​​pravila o zaštiti podataka”, naglasio je Brink.

Kažnjeni policajac će drugi put dobro paziti što želi, piše Fenix-magazin.